BoråsMarbo – Nässjö 100-67

NULL

Tim HåkanssonDet är inte varje dag man upplever en marathonbasketmatch! Det var just vad som skedde i Kinnahallen 14/10. Matchen mellan BoråsMarbo och Nässjö höll på i över två timmar. Visserligen stoppas klockan vid varje avblåsning, men efter en timma och en kvart brukar en basketmatch vara över. Varför denna matchen tog längre tid än normalt beror säkert på flera saker, men den största orsaken var att det blåstes av för foul inte mindre än 64 gånger. Det får följden att det blir mycket straffkast och det gör att tiden går…

Inför matchen var det många frågor som snurrade i huvudet på undertecknad. Nässjö hade vunnit sina två tidigare matcher med sammanlagt 53 poäng. Berodde det på dåligt motstånd eller att laget var så bra? Smålandslaget har rekryterat flera nya spelare och har två duktiga coacher. Skulle detta räcka för att rubba hemmalaget?

Matchöppningen gav alla svar. Med hjälp av fantastisk energi i försvaret och ett enormt ordnat man samtidigt fantasifullt anfallsspel så avgjordes matchen efter tio minuter. 36-13 efter första kvarten där Tim Håkanssons och Jonas Larssons artilleri kombinerat med infanteristerna Veli Taatilas och Henrik Svenssons markröjning gav Nässjö inga utrymmen.

Efter den urladdningen av BoråsMarbo släppte man lite på tempot i andra kvarten och den blev jämn, men man kunde gå till halvtidsvila med en 35 poängsledning.

Dock så lurade hela tiden en oroväckande känsla i bakgrunden. BoråsMarbos första matcher har alla avslutats dåligt. Man har tappat 20 poäng i en period. Skulle man göra det nu oxå. Hade man råd med det mot detta laget?

Tredje kvarten började stabilt fram till den femte minuten. Då blev både Henrik Svensson och Jonas Larsson utfoulade. Två spelare som har viktiga roller i laget. Skulle detta få skutan i gungning och ge Nässjö den inspiritation som dom behövde? Svaret är Nej. Den tredje kvarten slutar med 34-22 och laget visar att man inte är beroende av en eller två spelare.

I sista kvarten defilerade BoråsMarbo och man lät bänkspelarna avsluta matchen.

Det känns fel att peka ut någon eller några som avgör matchen men det var roligt att se att Andrzej Gajewski, som är ny i laget, kommer in och bidrar med mycket i båda ändarna av planen.

Martin Larsson