Malbas – BoråsMarbo 35-91

NULL

Efter tre raka segrar åkte vi till Malmö för att möta Malbas på deras hemmaplan. Årets Malbas är helt nytt jämfört med förra året. Man har tappat i stort sett hela förstafemman och det enda vi visste om Malbas var att de hade förlorat samtliga sina inledande matcher.

 

Andreas CarlssonFokus och bra inställning var ledorden för dagen. Rasmus och Veli kunde inte spela på grund av knäskada, respektive matförgiftning. Vi trampade gasen i botten från början ändå, något vi har haft för vana att göra i år. Vi tvingade Malbas till svåra skott och många turnovers. 23-5 i första quartern följdes upp med 17-7 i andra och i halvtid hade vi bara släppt in 12 poäng.

 

Andra halvlek fortsatte med ett ännu tightare försvar. Med 59 sekunder kvar av 3:e quartern hade Malbas bara mäktat med 13 poäng, de flesta från straffkastlinjen och jag har aldrig sett något liknande på denna nivån. De sista 11 minuterna fick Malbas lite bättre ordning på sitt skytte, men vi lyckades ändå hålla dem på 35 poäng, vilket vi måste vara väldigt nöjda med. Oavsett motstånd är det aldrig lätt att hålla ett lag under 40 poäng.


Framåt var det blandat. Vi gör 91 poäng och fick en hel del breakpoäng efter steals. De 11 stelas som kom med i statistiken måste i själva verket ha varit nånstans runt 20. Slim hade en Reggie Miller-dunk där han lyfte som i forna dagar och blev poängbäst med 28 pinnar. Tim och Jonas satte 4 treor var och slutade på 20 respektive 12 poäng. Andrzej gjorde på nytt en mycket bra match och styrde spelet bra i Rasmus frånvaro.

 

Det var egentligen aldrig någon match idag. Vi ett par snäpp för bra för Malbas. Inte så konstigt kanske eftersom Malbas har tvingats fylla luckan efter de spelare som slutat med mestadels juniorer.

 

Nästa vecka väntar en svår bortamatch mot Kalmar, som även de är obesegrade hittills. Då väntar en helt annan typ av match. Rasmus är ett frågetecken även i den matchen, men med tanke på vårt djup på guardsidan i år bör vi ha chans att sätta stopp för kalmars segersvit vid fyra matcher.     

 

Markus Franzén

Statistiken hittar ni här!

Läs BT:s artikel här!