BoråsMarbo – Örebro 91-75

NULL

Efter över två veckors matchuppehåll var det på tisdagskvällen dags för match mot Örebro. Örebro har blandat och gett i början av säsongen. De inledde med 4 raka vinster men hade innan vårt möte 2 raka förluster i serien. Dessutom saknade Örebro sin bäste spelare de senaste åren – Zoltan Kurinsky den här matchen pga. skada. För oss saknades Andrzej Gajewski pga. en stukad fot.  

 

Vi hade inför matchen talat om att kontrollera vår man försvarsmässigt, samt att hitta rytmen igen efter uppehållet. Inledningsvis var det inte mycket av detta som stämde. Örebro fick komma till lätta avslut, samtidigt som vi hade svårt att få bollen i korgen. Först i slutet på första quartern fick vi lite momentum genom Tims distansskytte och kunde starta andra quartern med ledning 23-18.

 

I andra quartern var det ungefär samma visa. Hade bara Örebro haft lite mer skärpa i sina avslut hade matchen troligtvis varit helt jämn. Ledningen i halvtid med 45-35 kändes på intet sätt säker. Vi talade i pausen om att döda matchen tidigt i tredje quartern. Dock hängde Örebro med bra även fortsättningsvis. Deras ettriga guards Amir Omerovic och Salar Ibrahim (eller Ibrahim Salar som speakern tolkade det…) kom gång på gång igenom och tillsammans med Igor Pavicevic höll de kvar Örebro inom ”striking distance”. 66-58 efter tredje och trots att vi  dominerar insidespelet genom Veli har vi inte samma flyt i spelet som vi har visat upp i tidigare matcher.

 

I sista quartern mattas Örebro något, samtidigt som vi får några enkla ”garbage-poäng”. Vi rinner ifrån till vinst med 91-75 efter en godkänd dag i hallen, mer än så var det inte. Vi har dålig procent på distansskyttet, men dominerar returtagningen (51-35). Vi fortsätter att spela bra lagspel på det stora hela och har 23 assists i matchen. Dock har vi för många turnovers och då är det svårt att döda matcher.

 

Den store mannen för dagen var Veli som fullständigt pulveriserade Örebro inside med 26 poäng och 16 returer och överlag är det de sekvenser där vi kan utnyttja vårt insidespel som vi rycker i poängprotokollet. I tidningen jämförde Veli sig själv med en trummis som håller rytmen åt bandet, men där sångaren oftast får störst rubriker. I så fall påminde Veli idag mig om Yannic Bercier som står för större delen av ljudbilden i det kanadensiska metalbandet Quo Vadis. Det var dubbla baskaggar, tung puka, mangel på cymbalerna och en hel del backing vocals från trummisen i dagen match. Skyttet som normalt sett är vår starkaste sida klickade lite idag, men det betyder å andra sidan att det är desto större sannolikhet att skotten sitter i nästa match. Så bra är våra skyttar. Det som är bra med laget i år är att vi har hot på samtliga positioner. Klickar spelet för någon är det alltid någon annan som steppar upp.

 

Nästa match är förövrigt Kvarnby borta på lördag. Kvarnby ligger nu tvåa efter oss i tabellen, så det lär bli en tuff match även det. De har en bra blandning mellan gamla rutinerade spelare och unga talanger och är alltid svårslagna hemma i Aktiviteten. Viktigt inför den matchen är att vi inte känner oss bekväma med att ha vunnit 6 raka matcher, utan att vi fortsätter att jobba på oförtrutet. Förhoppningsvis är Andrzej tillbaka efter skadan då och det innebär att vi har ytterligare ett hot på banan.

 

/Markus Franzén