BoråsMarbo – Kortedala 96-58

NULL

Grönt ljus för Tim!

I kvällens match mot Kortedala visade BoråsMarbo upp två sidor av sitt spel. Den dåliga och den bra. Kortedala, som har en liten och snabb backcourt, spelade en aggressiv helplanspress och sprang igenom BoråsMarbos försvar. Hemmalaget slarvade bort många bollar genom att göra flera enkla misstag – så kallade, unforced turnovers. Tack vare Tim Håkansson och Veli Taatila kunde man ändå hålla Göteborgslaget bakom sig i poängprotokollet. Den glödhete Tim satte sina sex första trepoängsskott!!!

Vad hände i omklädningsrummet?

Efter halvtidsvilan kom ett helt nytt hemmalag in i Boråshallen. Man kontrollerade båda ändarna av planen och utnyttjade sina poängmaskiner, Tim och Jonas. Dessa två gjorde 36 respektive 23 poäng. Tim satte 10(!) 3-poängare och Jonas satte 7. Jag har aldrig sett så många satta trepoängare av så få spelare i en match. Är detta rekord?

Nu räcker det inte att bara göra poäng framåt, man måste se till att motståndarna gör färre i vår korg. Därför måste Henrik Svenssons och Peter Ströms insatser berömmas. Henrik tar hela 17 returer och Peter blockar 2 skott och stoppar Kortedalaspelarnas framfart på ett utmärkt sätt. Kortedala lyckas bara göra 9 poäng på de första elva minuterna i andra halvlek.

Efter det tröttnar Kortedala betänkligt och man försöker få hemmalaget ur balans genom att spela på gränsen till det tillåtna. Nu hjälper inte detta utan BoråsMarbo drar ifrån ytterligare.

Statistik:

http://www.basket.se/tx.aspx?MatchId=1841772