NUBF – BoråsMarbo 68-96

NULL

Inför matchen saknades ett par spelare. Slim är fortfarande inte 100% efter knäskadan för ett par veckor sedan och Jocke har varit sjuk i veckan. Dessa båda åkte inte med på resan till Norrköping, som är en av de längsta resorna vi har i vår serie. Med tanke på resan var det kanske inte konstigt att benen var sega de första minuterna. Vi inledde matchen skralt och NUBF gjorde 6-0 på bara någon minut. Sedan kom vi igång något bättre och tog kommandot i matchen. Första halvlek är egentligen inget värt att berätta mer om. Vi spelar ett ganska knackigt spel offensivt och NUBF varierar mellan man-man, zon och box and one på Tim. Defensivt är vi inaktiva och i paus har vi ledningen med 40-36.

 

Början på tredje quartern gör vi 12-0 och rycker, efter bland annat tre raka trepoängare från Tim. Vi taggar upp försvaret en del i andra halvlek och detta tillsammans med att NUBF tröttas gör att vi håller ledningen runt 20 poäng quartern ut. I sista akten spelar vi runt hela laget och de yngre spelarna Darko och Almis visar framfötterna. Almis fastställer slutresultatet till 96-68 med en basline-jumper några centimeter innanför trepoängslinjen par sekunder kvar – inga nerver hos junioren alltså!

 

Det som är positivt med matchen är att vi tidvis genomför våra spelsystem riktigt bra. Vi har en hel del fina kombinationer och de 8 assists som statistikpersonalen lyckades peta in i protokollet var en ren skymf mot hur verkligheten såg ut. Tydligen förlorade vi även returtagningen, även om känslan är att inte heller detta stämmer. Tim visar än en gång ett skytte som är landslagsklass – det finns helt enkelt inte många skyttar i Sverige som kan prestera ett så högklassigt skytte match efter match.

 

Mindre bra är att vi fortfarande gör för många turnovers. Statistiken visar att vi gjorde 6 stycken, men hade vår egen statistikpersonal suttit vid datorn hade siffran troligen varit en bit över det tredubbla… Vi spelar inte heller särskilt bra defensivt. NUBF består av ett gäng kämpaglada ungdomar, plus Mohammed Neffati som har ett par säsonger med ligalaget Norrköpig Dolphins i ryggsäcken. Neffati bär upp NUBF med sin fighteranda och är en av seriens bästa insidespelare. NUBF ska egentligen inte göra 68 poäng på oss, men när vi ger dem möjlighet att scora tar de givetvis chansen.

 

Nåväl. Nästa match är mot EOS i Kinnahallen på söndag kl. 16. Förhoppningsvis har skador och sjukdomar läkts till dess så att vi kan spela med full trupp. Väl mött då!

 

Länk till BT:s artikel:
Länk till artikel i Norrköpings Tidning: