BoråsMarbo – EOS 75-67

NULL

En otursam vecka följdes upp med en tursam vinst på söndagen. Efter att han på träning skadade sitt knä på nytt blir det troligen så att vi får klara oss utan Andreas Carlsson en bit in i 2007. Tråkigt då Slim är en sådan spelare som vågar göra det oväntade och ställer till oreda i motståndarnas försvar. Kanske just en sådan spelare som hade behövts i gårdagens match mot Eos. Dessutom saknades Jocke och undertecknad pga sjukdom, respektive skada.  

 Rasmus

Trots att vi ligger i toppen och Eos strax ovanför botten var matchen helt jämn från andra quartern tills det var någon enstaka minut kvar. Redan inledningsvis såg vi ganska slitna ut och det där lilla extra i benen saknades. Det såg ändå ut att bli en ganska komfortabel match efter en quarter, då vi ledde med 20-10. Sedan lyfte Eos bänk motståndarlaget och knaprade sakta och säkert in. Det såg ut som vi saknade den där viktiga förmågan att vinna varje moment i matchen. Det var halvskarpa passningar, halvhjärtad utblockering vid defensiva returer och halvbra skottval. Alltså inga katastrofala misstag men bara sådär halvbra och det räcker inte mot ett motståndarlag som hela tiden kämpar vilt för varje lös boll.

 

Kanske berodde det på att vi inte kunnat vara fullt manskap på träningarna i veckan på grund av skador och sjukdomar. Kanske berodde det på en smula underskattning i kombination av slitna ben och huvuden. Sanningen visade sig hur som helst vara att Eos aldrig, aldrig gav upp. Det unga motståndarlaget slet kopiöst och fick en hand på varje lös boll. Ändå hade vi en 5-poängsledning strax innan halvtid men så plötsligt har Eos en spelare helt fri med bollen en bit utanför 3-poängslinjen, efter ett litet missförstånd i försvarsspelet och *poff* så är marginalen i halvtid bara 2 poäng.

 

I halvtid talade coach om att fokusera, spela säkert och framför allt att kontrollera försvarsspelet genom att vinna duellerna man mot man. Från bänken ser man hur varje spelare i vårt lag verkligen försöker, men på något sätt hamnar vi hela tiden på mellanhand och bollar som vi normalt sett brukar håva in studsar hit och dit för att slutligen hamna i motståndarnas händer.

 

Ställningen är helt jämn genom den tredje quartern och så fortsätter det in i den fjärde. Vi spelar tidvis bra, pushar upp bollen i anfall och får bra skottlägen men bolluschlingen vill bara inte i korgen. En bit in i sista quartern tar Eos ledningen med 57-54 och Eos coachstab driver frenetiskt på sina spelare som krigar för varje lös boll. Just när det ser som mörkast ut kliver Rasmus Tordne in i handlingen och sänker ett par treor och därefter biter vi ihop och lyckas hålla undan till vinst med 75-67.

 

Med tanke på förberedelserna och hur matchen utvecklades tycker jag vi ska vara nöjda med vinsten. Vi har hela tiden goda intentioner och en tanke med vårt spel, men en dag som denna när den rätta energin saknas och små detaljer missas är det inte lätt att vinna snyggt.

 

Jag tycker att Tim ska vara nöjd med sin insats. Han missar några skott han normalt sätter, men spelar ett aggressivt försvarsspel genom hela matchen. På den punkten har han förbättrat sig oerhört i år. Veli fick dra ett tungt lass, med många minuter på banan och foulproblem i hela andra halvlek då jag inte kunde gå in och avlasta honom de minuter jag brukar göra. Veli gör ändå 21 poäng och sliter hårt hela matchen. Henke missade några skott men kämpar kanske hårdast av alla. Hans 11 returer och 3 steals är mer än godkänt. Rasmus hade en tung dag men klev som sagt fram när det behövdes och Jonas står som vanligt för en gedigen insats trots att inte heller hans skott hittade nätet så ofta som vi är vana vid.

 

Nu har vi en match kvar innan det är dags att fira frosseriets och kommersialismens stora högtid. Förhoppningsvis är både jag och Jocke tillbaka och kan träna för fullt innan det är match mot St.Helena, borta på onsdag. Det vore onekligen skönt att gå till juluppehåll med 10-1 i vinst/förlustkolumnen…

 

/Markus Franzén

 

http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=303610