Simon utmärker sig i säsongsupptakten

Simon AndreasenDet var första träningsmatchen för säsongen och förväntningarna var höga. Trots att det var lördag så var det många nyfikna som tagit sig till Kinnahallen. Arrangören, Högsbo Basket, gjorde ett mycket fint jobb och fick spelare och publik att få ”Ligakänsla”.


Matchen började i ett högt tempo och det märks att det är många spelare som vill visa framfötterna. Det var också roligt för Tim Håkansson, Henrik Carlsson och Jonas Larsson att visa upp sig för Kinnapubliken.

 

Nu blev det inte någon rolig match ur vår synvinkel. Vi hamnade tidigt i underläge och det märktes att Gothia spelat i Ligan tidigare. Det var fler Gothiaspelare som kände sig trygga i sina roller och man hade ett mer homogent lag. I returtagningen syntes det tydligt att vi spelade utan Veli Taatila. Gothia tog 10 fler returer än oss.

 

Premiärmatchen var lyckad för Simon Andreasen som radade upp flera fina prestationer. Simon tog returer, snodde bollar och gjorde poäng. Periodvis såg det ut som om Simon bjudit upp Gothias stora spelare på dans – Men det var bara Simon som kunde dansa.

 

Om man blundar för de individuella misstagen, som är vanliga vid denna tid på säsongen, så fanns det flera ljuspunkter såsom att Rasmus hade 6 assist samt 2 steals, Simon tog 8 returer, Slim och Henke var 100% från straffkastlinjen. Det var också positivt att vi tog 10 offensiva returer när Gothia endast mäktade med 9.

 

Nu tränar vi vidare och nästa träningsmatch blir på fredag i Helsingsborg.

 

Gothia – Borås 82-61 (25­-12, 19-18, 14-15, 24-16)

 

Poängplockare Borås:

Simon Andreasen 18, Jonas Larsson 12, Henrik Carlsson 9, Tim Håkansson 6, Mikko Riipinen 6, Christopher Anrin 5, Andreas Carlsson 4, Rasmus Tordne 1

 

Bästa poängplockare Gothia:

B Barton 19, M Drazic 13, E Vestin 10