Norrköping vs Borås Basket

Efter en tung start på gårdagens bortamatch mot Norrköping Dolphins visar vi vad vi går för, att vi har en hög lagmoral, stolthet och att vi aldrig viker ned oss. Att det var en svängig match visar periodsiffrorna på. Båda lagen hade stundtals väldigt bra skytte och där visade Norrköping att de känner sig väldigt komfortabla på sin hemmaplan och att de kommer bli svårslagna där som vanligt även denna säsong.


Norrköping hade 2 amerikaner på provspel och en afrikan, lägg därtill en förbättrad Pawel Mroz som dominerade under korgarna tillsammans med Sanders.

 

Vi kom till spel med 6 spelare plus två juniorer Joakim Källman och Kristoffer Almstrand som fick blixtinkallas när vi hade skador på Rasmus Tordne, Veli Taatila och en arbetande Andreas Carlsson som var tvungen att stanna hemma. Spelarna visar upp en positiv attityd, kämpaglöd och att vi hela tiden går framåt. Vi spelar mestadels en mycket bra basket där vi börjar hitta vårt spel och varandra. Mikko Riipinen spelade bara några minuter i andra halvlek innan han var tvungen att utgå pga skada.

 

Trots förlusten tar vi med oss mycket positiva saker i vårt spel och framförallt hur vi agerar som lag. Nu jobbar vi hårt på det vi behöver förbättra och ser med glädje framemot helgens turnering i Kalmar.

 

Resultat:

Period 1 28-18 

Period 2 18-32

Period 3 27-12 

Period 4 26-21

 

Slutresultat: 99-83

 

Poäng Borås: Tim Håkansson 25, Simon Andreasen 24, Christopher Anrin 20, Jonas Larsson 7, Henrik Carlsson 6, Mikko Riipinen.

 

Poäng Norrköping: Sanders 20, Mroz 16, Pleick 14, Andersson 13, N´joya 11, Grundberg 8, Crouch 6, Åström 7, Rauge 2, Jönsson 2.