Coach Jonsson analyserar

Efter fyra dagars träning och två matcher är vi nu på väg hem till Borås. Det blev förlust även i andra matchen mot Valmiera, 100-80. Matchen var dock jämnare än vad resultatet visar då Valmiera gjorde tio noll sista två minuterna. Vi spelar mycket bra basket trots den fysiska och tuffa matchbilden. Det märktes att vi var trötta och slitna från träningarna och matchen dagen innan.

Ryan Mcdade kom i foulproblem tidigt i matchen och spelade bara 10 minuter. Vi hade verkligen behövt hans slit och returtagnings förmåga i den här matchen, då det var oerhört tufft under korgarna. Vi missade väldigt många enkla skott som vi i normala fall borde sätta men tröttheten tog ut sin rätt. Vi gör dock 80 poäng trots alla de enkla missarna och har bara 7 turnovers. Vi visar en osjälvisk attityd och att alla är ett hot i anfall. Återigen visar vi upp en hög lagmoral och att vi aldrig viker ner oss. Nu är det en veckas finslipning av detaljer och förberedelser inför den efterlängtande ligastaren.

 

Poänggörare: Dennis Springs 18, Jonas Larsson 17, Christopher Anrin 12, Henrik Carlsson 11, Tim Håkansson 8, Veli Taatila 6, Michael Kingma 6, Ryan McDade 2