Upp som en sol och ner som en pannkaka

Premiärmatchen i Ligan mellan Öresundskraft och Borås Basket slutade 98-88. Med en bländande start med lysande skytte och försvar blandat med snygga assists och dunkar så visade vi inga premiärnerver.

 


En bit in i andra kvarten var ledningen uppe i 16 poäng. Då hände något. Öresundskraft exploderade från trepoängslinjen och gjorde fyra snabba trepoängare och sammanlagt 17-0 fram till halvlek. ”Jag vet vad vi gjorde för fel men jag tänker inte berätta vad”, säger Jonas på presskonferensen.

 

I halvtid stod det 41-40 till hemmalaget och Öresundskraft kom ut med stärkt självförtroende och fortsatte andra halvleken på liknande sätt som man avslutade den första. Man hade en ledning med, som mest, 19 poäng och Helsingborgspubliken jublade.

 

Trots att uppförsbacken var brant och att fler motgångar dök upp så gav vi aldrig upp. Ryan fick fem foul och Michael gjorde illa sig i knät. Då klev Dennis och Jonas fram. Tillsammans tog dessa två oss nästan hela vägen tillbaka. När det återstod cirka två minuter var avståndet ”bara” 9 poäng och vi hade momentum. Då pressar vi Jens Stålhandske så bra att han missar sitt skott. Tyvärr lyckas vi inte ta hand om returen – utan skåningarna tar den och lägger i den samtidigt som vi foular. Istället för chans till 6 poängs underläge så blir det 12. Matchen slutar sedan med vinst med 10 poäng för hemmalaget.

 

”Jag är besviken. Särskilt eftersom vi kan spela så mycket bättre, vilket vi visade i början av matchen”, säger Dennis

 

”Vi visar starkt engagemang när vi inte ger upp och det är jag stolt över”, säger Coach Anders efter matchen.

 

Läs fullständig statistik här!

 

Läs artikel på BT.se