Härlig seger i premiären!

Det blev en betryggande seger. Vi kopplade greppet direkt i första quartern och sedan drog vi ifrån successivt.
 

Anförda av Dennis Springs, som med sin snabbhet antingen tog bollen till korgen själv, eller satte upp lagkamraterna för öppna skott, kunde Akropol egentligen aldrig spela det aggressiva försvarsspel man ville göra.

 

Efter 45-30 till Borås Basket i halvtid, växte marginalen till 96-68 vid full tid. Segern var en laginsats, men förutom Springs måste man även nämna Henrik Carlsons 22 poäng, varav 4/5 trepoängare, samt Ryan McDade och Michael Kingma, som tog 21 respektive 11 returer.

 

Assisterande coach Mirsad Dubo berättar att han är mycket nöjd med hela laget insats idag. ”Vi dominerar returtagningen och vårt zonförsvar fungerade mycket bra idag. Aggressiviteten i försvarsspelet och förmågan att hålla koncentrationen uppe hela tiden var en stor skillnad jämför med i förlustmatchen mot Öresundskraft. Vi genomför en bra match och har anledning att vara nöjda i kväll.

 

Värt att notera är att poänggörandet i Borås Basket fördelas på 10 spelare varav 5 gör mer än 10 poäng. Top Scorer blev Henrik Carlsson med 22 poäng följt av Dennis Springs på 19 (även 6 assists) Christopher Anrin på 13, Ryan McDade på 12 och Michael Kingma på 11. Akropols bästa poänggörare var Vladimir Krupnikovic med 12 poäng och Athanasios Kalapkas med 11. Kul även att publiken hittade till Boråshallen efter en fullspäckad idrottsvecka i Borås med Elfsborg i Uefacupen och Borås HC i Hockeyallsvenskan.

 

1123 åskådare är en bra premiärsiffra. Förhoppningsvis har publiken fått blodad tand och kommer tillbaka nästa fredag när vi möter Plannja.

 

Läs Borås Tidnings artikel på BT.se

 

Se matchsammanfattningen live