Match mot Plannja på fredag

Fredag den 12 oktober klockan 19:04 tar Borås Basket emot regerande svenska mästarna Plannja i Boråshallen. Det ska onekligen bli väldigt spännande att se hur grabbarna i laget står sig mot Ligans bästa lag sett över de senaste säsongerna.


Plannja har kvar den svenska stommen med Håkan Larsson, John Rosendahl, Fred Drains, Jim Enbom och Mats Olsson och har kompletterat med två bra amerikaner och en britt. Plannja levererade verkligen i fredags när man pulveriserade Gothia med 111-71 och tog andra raka segern. Plannja ser onekligen starka ut även i år.

 

Borås Basket gjorde en bra insats i hemmapremiären som lovade mer. Seger med

96-68 mot Akropol som dock enbart spelade med en av sina utländska förstärkningar. Det som gladde mest i matchen mot Akropol var kanske försvarsspelet som periodvis var riktigt bra. Dessutom fördelades poängen på många spelare, vilket är just vad coach Jonsson vill ha av laget.

 

Dennis Springs visade prov på oerhörd snabbhet och skicklighet med bollen och kommer att bli en attraktion i ligan i vinter. Ryan McDade slet ner 21 returer och spelade ett tufft försvarsspel. Henrik Carlsson hade en het skotthand och satte 22 poäng. Men framför allt visade alla som kom in på banan att det är laget som går före de egna prestationerna.

 

Jag skulle bli förvånad om Borås Basket skulle förlora med 40 poäng mot Plannja. Jag skulle däremot inte bli förvånad om vi fick se en jämn och välspelad match på fredag. Nyckeln till framgång är att ha tålamod och ta rätt beslut i anfallsspelet så att Plannja inte får möjlighet att springa i allt för många lätta poäng på breaken. Plannjas skytte är ännu en viktig faktor, men Boråshallen har kanske basketsveriges hårdaste korgar som enligt Henrik Carlsson är ”de äckligaste korgarna som finns”. Vi hoppas på laget och lite hjälp från de äckliga korgarna så kanske Borås Basket kan bjuda Plannja på en riktig match.

 

Väl mött i Boråshallen på fredag!

/Markus Franzén