Borås Basket – Uppsala 72-82

Visst är det underbart när solen lyser, fåglarna kvittrar och det blåser en ljummen vind. Men för att riktigt kunna uppskatta det så måste man ibland stå ut med snöstorm och minusgrader. Ikväll blåste det iskalla vindar rakt i ansiktet på alla våra spelare och det kändes som om snömannen spelade med i Uppsala. 

 


Matchen startade med positiva tendenser från Ryan och Michael och vi spelade oss fram till en ledning med 9-2. Därefter kändes det som om vi aldrig riktigt hittade vårt spel. Ryan fick några snabba fouls och kom ur rytmen. När sedan vårt adelsmärke – skyttet – klickade och Uppsala fick ta alldeles för många returer så spred sig oflytet likt ett virus.

 

Det gick inte att känna igen någon av våra spelare ikväll. Visserligen spelade Uppsala bra – framför allt Fredrik Rosén som var bländande i sitt skytte – men det var inte riktigt det som var orsaken. Hur som helst så gav Uppsala oss en knäpp på näsan och gjorde oss medvetna om att Ligan är jämn och att ingenting kommer gratis.

 

Dessutom hjälpte Uppsala oss med att behålla vår ödmjukhet och förmåga att uppskatta medgångar.

 

Borås – Uppsala 72-82 (18-17, 16-23, 19-18, 19-24)

Poängplockare Borås Basket:

Dennis 25, Michael 18, Jonas 12, Christopher 8, Ryan 8, Tim 1

 

Poängplockare Uppsala Basket:

Justinas Pavlavicius 16, Yasin Merzoug 14, Fredrik Rosén 13, Danny Gathings 13, Thomas Jackson 10, Urban Söderman 10, Mikael Åhrberg 6

 

Läs mer statistik här!

 

Läs Markus Franzéns matchreferat