Plannja – Borås Basket

Det blev tyvärr en ny förlust på tisdagskvällen för Borås Basket. Plannja var aningen för starka hemma i Luleå och segrade med 87-83.


Borås Basket gav sig dock inte utan kamp. Med 5 sekunder kvar av matchen hade vi inkast från baseline.  Christopher Anrin fick bollen helt fri, valde att satsa på att gå för vinst med en trepoängare, eftersom Ryan och Henrik redan var utfoulade. Skottet missade, Plannja kunde ta hand om returen och Terry Williams kunde säkra vinsten från staffkastlinjen efter att ha blivit foulad.

 

Matchen var annars jämn och oviss. Plannja kopplade en liten ledning redan i första quarten som man konsekvent höll till halvtidsvilan och genom tredje quartern. Borås Basket lyckades dock hänga kvar i matchen tack vare bra skytte och en uppoffrande laginsats. Sakta men säkert knaprade vi in på Plannjas ledning och med 5 minuter kvar att spela var vi plötsligt i ledningen med 5 poäng. I det läget hade dock både Ryan och Henrik spelat klart tack vare 5 foul per capita och Plannjas tunga lagmaskin fortsatte att producera. Trots det hänger vi kvar och har chansen att vinna matchen. 

 

Det är blandade känslor hos Jonas Larsson efter förlusten: ”Det är tungt just nu. Vi gör en bra match och spelar helt jämnt med regerande svenska mästarna, därför är jag lite besviken att vi inte kunde åka hem med en vinst. Samtidigt måste man vara nöjd med att vi på nytt gör en bra insats. Vi hittade tillbaka till vårt uppoffrande spel och gör en mycket bättre laginsats än mot Uppsala senast.”

 

Poängbäst i Borås Basket var Dennis Springs, med 24 han hade dessutom 6 assists. Därefter gjorde Anrin 15, McDade 13 (9 returer), Kingma 12 (8 returer) och Henrik Carlsson 9.

 

Statistik ifrån matchen.

Läs artikel ifrån BT.