Borås Basket – Norrköping 88-100

Borås Basket kunde inte följa upp skällsegern mot Sundsvall borta utan tvingades se sig besegrade av Norrköping Dolphins med 88-100. Efter en svag andra quarter lyckades man aldrig hämta sig mot ett Norrköping som verkar ha fått upp ångan ordentligt efter en något svag start i årets ligasäsong.

Matchen började annars mycket bra för Borås som snabbt ryckte åt sig en niopoängsledning. Dolphins var dock inte sena med att svara och hade innan första quartern var över både kvitterat och tagit över ledningen, mycket tack vare aggressiv returtagning och flertalet framtvingade turnovers för boråsarna.
Borås hamnade dessutom i ytterligare trubbel när viktige pointguarden Dennis Springs tidigt hamnade i foulproblem. Utan Springs giftiga attacker mot korgen blev hemmalagets anfallspel något stillastående med många stressade avslut, något som Norrköping tacksamt utnyttjade. Framförallt kom poängen genom Gee Gervins halvdistansskott och Ian Johnsons insidemoves. Amerikanen dominerade i insidespelet offensivt och innan andra quartern var över hade Dolphins ryckt åt sig en ledning med 14 poäng.

Från hemmalagets sida hade man naturligtvis förhoppningar på en liknande vändning som senast mot Sundsvall, men istället kunde Dolphins kontrollera händelserna och till och med utöka ledningen. Det var inte förrän Andreas Carlsson med sitt inspirerande inhopp tände hemmalaget och hemmapubliken som Borås började äta upp Dolphins ledning, vilket gjorde att det började kännas som match igen. Närmare än 7 poängs underläge kom dock aldrig boråsarna och det blev egentligen aldrig riktigt spännande i slutet. Slutresultatet kunde sen skrivas till 88-100 och 812 åskådare i Boråshallen fick gå hem besvikna.

Framträdande i Borås Basket var Ryan McDade och Dennis Springs som gjorde 22 respektive 25 poäng. Framförallt märks det att Springs attacker behövs för att skapa utrymme åt lagets signum: trepoängsskyttet. I Dolphins imponerade främst nämnda Gervin och Johnson, men även Stefan Grundberg slet framgångsrikt och stoppade i 14 poäng samt tog 10 returer. 

Läs mer på BT.se:

Borås Basket nådde inte hela vägen

Jan Hansson: Brott och straffar sänkte Borås

Andreas Carlssons styrkebesked


Statistik hittar ni på denna länk:

 

Matchstatistik