Solna @ Boråshallen söndag 14:04

Nu är det dags att visa hemmapubliken vad vi kan.

Efter vinsterna mot Sundsvall och Gothia på bortaplan vill vi verkligen visa gästande Solna att Boråshallen är vår lekplats.

 

I bortamötet mot Gothia Basket var det underbart att höra alla Boråsfans heja fram laget. Hoppas att ni kommer och stöttar oss även nu på söndag, så vi kan visa att Borås inte bara har ett mycket bra Ligalag utan även en underbar Publik.

 

OBS! Matchstart kl 14.04

 

 

 

 


Solna har precis som Borås Basket fem segrar den här säsongen, senast slog man Akropol hemma med 77-74 efter riktigt stark upphämtning i andra halvlek.

 

Solnas coach Pekka Salminen har stort fokus på Ryan McDade, som han säger själv ”Especially McDade is a real pain, thougt and hoped I never have to see him again after he kicked my team´s ass four times in Finland last year”.

Ni som såg matchen mot Gothia senast förstår vad Pekka menar. Den energi och kämpaanda som Ryan utstrålar är beundransvärd.

 

Solnas guard Brandon McKnight stod över matchen mot Akropol på grund av skada men ska av allt att döma vara fit for fight inför mötet på söndag. McKnight som snittar 23 poäng och 4 assists per match är något för Dennis att sätta tänderna i. Solna har också duktige guarden Rudy Mbemba som får mycket speltid och gör 16 poäng per match i snitt. Under korgen så får King och McDade tampas med 212 cm Trevor Harvey och slitvargen Leslie Myrthil som trots att han ”bara” mäter 199 cm tar över 7 returer per match.

 

Jag tror att vi kommer att få se en mycket jämn tillställning på söndag där vi i Borås Basket ska visa er i publiken att vi kan, även på hemmaplan.