Äntligen en hemmaseger!

Idag stod Solna för motståndet och gästerna öppnade med fart och aggresivt spel. Anförda av Brandon McKnight tog man en ledning med sex poäng efter första kvarten. Men när Solna ville fortsätta spela sitt snabba spel så stod vi upp bra och tillät inte några enkla saker.

Ryan och Michael stoppade alla enkla försök till poäng nära korgen och vi kom ikapp så att det var lika i halvtid. I tredje kvarten så lossnade vårt distansskytte och vi lyckades tränga igenom Solnas försvar med attacker mot korgen. Som mest hade vi en ledning med tolv poäng. Dock så gav Solna aldrig upp utan började sätta trepoängsskott och närmade sig. Men i slutet av matchen så spelade vi enkel basket och lyckades hålla ledningen hela vägen.
 
Idag var Ryan kung. Trots att han var dålig i magen rev han ner 17 returer och gjorde 25 poäng. Dennis bidrog med stabilitet och 24 poäng. Henke lyckas med att göra många poäng, 16 stycken, trots att hans största fokus var att stoppa Brandon McKnight. Det var också väldigt kul att se hur Mikko kom in i matchen och spelade respektlöst och bidrog med poäng och välbehövlig vila åt Dennis.
 
Vi visar mer och mer att vi är på väg att få ett bredare lag. Idag fick 10 spelare känna på hur parketten i Boråshallen känns under en match.
 
Borås – Solna 92-81 (18-24, 22-16, 26-19, 26-22)
 
Poängplockare Borås:
Ryan 25, Dennis 24, Henke 16, Michael 8, Chris 8, Jonas 5, Andreas 4, Mikko 2
 
Poängplockare Solna:
Leslie Myrtil 23, Brandon McKnight 15, Nils Hedström 11, Mikael Hermansson 9, Martin Pahlmblad 7, Rudy Mbemba 6, Trevor Harvey 4, Mohamed Neffati 3, Willy Beck 3
 
Läs mer:
http://basketligan.sportsverige.com 
 
För att se ligamatcher i efterhand så klicka nedan (kräver windows mediaplayer):