Grattis Södertälje!

Idag levde verkligen Södertälje upp till sitt namn – Kings. Våra gäster spelade en kunglig basket och vi spelade rollen som hovnarrar. Precis som i förlustmatchen mot Norrköping stoppade vi Södertäljes första fem anfall och tände Coop Forum skylten. Efter det så vaknade Kungarna till och skickade fram elittrupperna!
 
Första kvarten slutade 10-13 och båda lagen hade svårt att göra poäng. I andra kvarten lossnade det för gästerna och man vann den med förkrossande 27-7. Vi lyckades med bedriften att göra sexton turnovers i första halvlek och vi gjorde bara ett mer poäng – 17 stycken.
 
Underläge med 23 poäng och det var inte mycket som var positivt. Det enda som är värt att nämna är att Mikko kommer in och avslutar första halvan med en trepoängare.
 
Efter paus kommer vi ut med nya krafter och visar att vi inte tänker vika ner oss. I tredje kvarten kämpar vi oss närmare och är bara 12 poäng efter när det återstår två minuter. Tyvärr lyckas vi inte ta vara på chansen utan missar i två anfall plus att duktige Thomas Massamba sätter en lång tvåa samtidigt som signalen går. Underläge med 18.
 
Eftersom skotten inte satt – vi kunde inte träffa vattnet från en båt – så försökte vi gå hårt mot korgen och dra på oss foul för att få skjuta straffkast. Detta var relativt lyckosamt, men det räkte inte.
 
Södertälje Kings vann rättvist med 16 poäng.
 
Även om matchen inte var rolig att se på så skall spelarna, framför allt respektlöse Andreas Carlsson,  ha heder utav att man aldrig gav upp utan man kämpade på trots att uppförsbacken var brant.
 
Borås – Södertälje 73-89 (10-13, 7-27, 28-23, 28-26)
 
Poängplockare Borås:
Dennis 25, Ryan 18, Andreas 10, Jonas 9, Veli 4, Chris 3, Mikko 3, Michael 1
 
Poängplockare Södertälje:
Brandon Crone 23, Johan Jeansson 20, Thomas Massamba 17, Jonathan Skjöldebrand 12, Alexander Wikner-Nordberg 9, Vladimir Rasic 4, Rickard Eriksson 2, Dino Pita 2