Seger till Öresundskraft

Topplaget Öresundskraft kom till Boråshallen med sju segrar i ryggsäcken och det märktes att skåningarna hade ett gott självförtroende. Bortalaget spelade utmärkt basket i både anfall och försvar. Vi, däremot, spelade krampaktigt och att vi inte vunnit på några veckor syntes med all nödvändig tydlighet.

Däremot var matchen jämn, men Öresundskraft hade hela tiden en liten ledning. Vi hade svårt att spela försvar mot snabbe Herman Favors som gick starkt mot korgen och eftersom det krävdes två för att stoppade honom så kunde han enkelt passa till en öppen spelare. Lägg då till att Jens Stålhandske och Damon Jackson satte 7 trepoängare så förstår ni vilket dilemma vi ställdes inför.

I slutet av tredje kvarten ljusnade det dock då Chris fick öppna lägen och satte 4 trepoängare i rask följd och vi var bara tre poäng efter inför den avslutande perioden. Vi tände till och vi hade positiva känslor. Öresundskraft spelade då rutinerat och valde att spela enkelt och stabilt och det räckte till seger.

På presskonferensen erkänner Öresundskrafts coach, Mattias Kentää, att detta var säsongens bästa insats från deras sida och att han var stolt över hur laget lyckade hålla ihop spelet hela matchen.

Coach Anders var dock inte lika nöjd utan säger att han är besviken över hur han inte kunde få ut hela potentialen ur laget. Jonas håller med och säger att det är svårt att spela när flera av spelarna tänker för mycket och spelar med sargat självförtroende.

Borås – Öresundskraft 77-87 (20-25, 12-13, 27-24, 18-25)

Poängplockare Borås:
Chris 21(5 trepoängare), Michael 17(7 returer), Dennis 16(7 assists), Ryan 12, Andreas 6, Jonas 3, Veli 2

Poängplockare Öresundskraft:
Damon Jackson 22, Herman Favors 17, Jens Stålhandske 17, Johan Åkesson 15, Anders Rönndahl 12, Serabilo Boucari 4

Läs mer på BT.se