Seger efter nagelbitare

Akropols förlustrad fortsätter medans vi bryter vår negativa trend. Borås vinner med liten marginal: 82 mot 80. 

   Borås Basket var inte redo att ge Akropol sin första seger för säsongen när årets sista match spelades på Akropols hemmaplan. Akropol har förlorat alla sina matcher hittills denna säsongen, men har potential att hota alla lag i framtiden. Dom har varit nära seger i många matcher (inklusive denna) och har förbättrat sitt spel sedan spelarna Torey-Jamal Thomas och Gerald Riley anslutit till laget. Denna matchen var den första som dom spelade med fullt lag.
   Vi började första kvarten med kraft och energi och lyckades få en regäl ledning över Akropol som slutade med 
27-17. I andra kvarten steppade Akropol upp sitt spel och snodde bollen några gånger och satte flera trepoängare. Dessutom började man ta returer när vi sköt dåliga skott. Trots att vi hade 9 turnovers i första halvleken så lyckades vi gå till halvtidsvilan med ledningen 43-36.
   Vårt självförtroende blev lite sargat i tredje kvarten när
Akropol snabbt kom ikapp i poängprotokollet och jämnade ut ställningen. Michael fick foulproblem och matchen började bli väldigt spännande när tredje kvarten slutade med ställningen 60 lika.  
   Den fjärde kvarten var ännu mer stessande för Borås eftersom 
Akropol tog kontrollen över matchen och ledningen. Med fem minuter kvar hade Akropol en ledning med 8 poäng. Då kom vi tillbaka och med två minuter kvar på klockan var vi efter med två poäng. Akropol sänkte då en oväntad trepoängare och tog ledningen med 5 poäng. Henke blev då foulad och fick gå till straffkastlinjen. Han satte båda och vi var bara tre poäng efter Akropol. Med 45 sekunder kvar gjorde Ryan en viktig steal plus layup och vi var bara en päng ner. Efter ett missat trepoängsskott av Jonas tog Henke en stark offensiv retur och skickade ut en pass till Chris som satte det matchvinnande trepoängsskottet med 13 sekunder kvar att spela. Akropol gjorde sitt sista 3 poängsförsök med 4 sekunder kvar men skottet blockades. Borås vinner med 82 mot 80!

   Båda lagen sköt identiskt om man tittar procentmässigt på fieldgoals i kvällens match. Dennis var imponerande med 60% på tvåpoängare och 67% från utanför trepoängslinjen och slutade på 24 poäng i matchen. Ryan gjorde en solid insats med 20 poäng och fantastiska 16 returer. Sammanfattningsvis kan man säga att denna matchen definitivt fick dig att känna hjärtat i halsgropen och att det var en utmärkt julklapp till alla i och omkring laget. Nästa match spelas i Boråshallen den 4 Januari klockan 19.04 mot topplaget 08 Stockholm.

 

Poängplockare i Borås:

Dennis 24, Ryan 20, Chris 12, Henrik 10, Jonas 10, Michael 6

 

Poängplockare i Akropol:

Riley 18, Thomas 18, Koukouvinos 18, Mazreku 12, Kalpakas 11, Krupnikovic 3

 
Läs mer på BT.se