GOD JUL!

Bäste basketvän!
 
Jag vill börja med att önska er en riktigt GOD JUL och samtidigt tacka säsongens första del…
 
Vid den här tiden på året känns det också naturligt att blicka tillbaka på säsongsupptakten och fundera över vad som blivit riktigt bra och vad vi behöver jobba mer med. Årets basketliga är utan tvekan den jämnaste på mycket länge och jag tror att alla som följt basketligan under lång tid är överens om att standarden i år genomgående är betydligt högre än de senaste åren. Jag tycker att vårt lag får med beröm godkänt för vad vi hittills presterat!

Hemmaförlusterna är naturligtvis en nagel i ögat eftersom man väldigt gärna vill visa hemmapubliken sitt allra starkaste spel… Samtidigt är jag mycket stolt över de bortasegrar vi tagit mot flera av de lag som kommer att gälla som favoriter till SM-guldet. Dessutom var vi väldigt nära att besegra Plannja i Luleå och även om man kan säga att ”nära skjuter ingen hare” så vet jag av egen erfarenhet att det inte är många lag som utmanar Plannja i Pontushallen.
 
Vi har lyckats väl med värvningarna av våra utländska spelare som gör precis det jobb vi hade hoppats och lite till och jag vet att vårt svenska spelarmaterial har ännu mer att ge även om det redan gjort många bra matcher. Alla lag blir bättre under säsongens gång och det skall vi också bli! Vi är mycket medvetna om vad som krävs för att nå slutspel och det kommer att vara nödvändigt att jobba oerhört hårt varje träning för att hålla jämna steg med övriga lag. Vårt mål inom laget har varit att kämpa till sista sekund i alla matcher och det tycker jag att vi gjort på ett fantastiskt sätt, inte bara i matchen mot Sundsvall där vi vände ett stort underläge till seger utan även i de matcher som vi spelat mindre bra och förlorat. Jag har spelat i många olika lag och med många olika typer av spelare men aldrig tidigare sett spelare med sådan vilja på alla träningar och matcher. Att spela på topp i alla matcher är nog omöjligt, även om man skulle vilja förstås, men kämpa ”till sista blodsdroppe” kan vi alltid göra och denna egenskap kommer att avgöra matcher till vår fördel det är jag säker på.
 
I Borås är vi ju lyckligt lottade att ha många duktiga idrottslag, många idrotter tampas om åskådare, och det gör att man måste jobba mycket med att marknadsföra matcher och locka ännu fler att upptäcka basket som en attraktiv publikidrott. Vår förhoppning är att kunna anställa en marknadsansvarig efter juluppehållet som tar hand om dessa frågor. Vi har träffat flera tänkbara kandidater och som sagt hoppas vi kunna presentera resultatet efter nyår.
 
Efter säsongsinledningen så tycker vi att det finns ett bra underlag för att satsa vidare mot fler säsonger i Basketligan! Vi har ett lag som trots att vi är nykomlingar hävdar sig väl i konkurrensen, ekonomin är sund och god och vi tycker att det finns ett gott basketintresse i sjuhäradsbygden att bygga vidare på. En femårsplan för vidare satsning börjar ta form och det känns som om vi har många roliga matcher framför oss!
 
Efter massor av hårt arbete så tycker vi att vi har nått vårt mål; Borås är tillbaka i basketens finrum!

 
Varma hälsningar från Borås Basket genom Jonas Larsson.