Cirkus i Boråshallen!

Visst är det underbart när det är så spännande att hjärtat bultar så hårt att det nästan hoppar ur bröstkorgen! Så var det ikväll när vi tog emot 08 Stockholm i vår hemmaarena. Tyvärr slutade matchen med seger för gästerna när dom satte ett trepoängsskott i slutsekunden.

08-orna kom från en tung förlust mot Akropol på hemmaplan. Samma Akropol som vi slog i sista matchen år 2007. Kanske var det gästernas revanschsug från den matchen eller det faktum att vi vann på bortaplan i höstas som gjorde att dom kom ut i matchen med hög fart och energi. Hur som helst så hade 08-orna ledningen hela första kvarten, fram till 9:e minuten då Jonas gjorde 23-22 på straffkast. Efter den första bensträckaren så ryckte 08 åt sig en större ledning och vann andra kvarten – rättvist – med 8-17 och gick till halvtidsvila med en 8 poängsledning.
 
I tredje kvarten så var det ställningskrig och det var först i den fjärde kvarten som vår upphämtning började. Vi lyckades få hål på 08-ornas zonförsvar några gånger och Jonas, Dennis och Chris satte några viktiga trepoängare. Med 4 sekunder kvar och underläge med 69-71 var det många som hade hjärtat i halsgropen. Efter ett vårt inkast från sidlinjen fintar Dennis upp sin försvarare och tar en studs och skjuter… bollen i korgen för två poäng och matchen går till förlängning! Hua!
 
I förlängningen har vi ledningen hela tiden fram tills den sista av dom 5 förlängningsminuterna och då sätter Jim Nyström sina 3 straffkast som han blev tilldelad då Ryan fick sin 5:e foul. Matchen är helt utjämnad. Nu blir det lite ståhej och i tumulten blir Slim foulad och får gå till straffkastlinjen. Slim har missat alla sina skott hittills i matchen, men nu när det är som viktigast så sätter han båda straffkasten. Starkt! Det återstår nu bara sekunder och gästerna har ett sista anfall. 08 Stockholms Tomas Öberg får då ett öppet läge och skjuter – miss. Men gästerna ger inte upp utan lyckas få ner en offensiv retur trots att Michael, Chris och alla hemmaspelarna jagar den. Sedan hittar man samma Öberg som då har skjutit in sig och sätter en trepoängare samtidigt som signalen ljuder. Segern till 08 Stockholm och gästerna bildar hög i mittcirkeln.
 
Lika glada som 08:orna blev lika besvikna blev vi. Dock så skall alla spelare, och då menar jag alla eftersom alla friska spelare var med och bidrog, ha beröm för att man hela tiden kämpade och nästan tog sig hela vägen.
 
På den efterföljande presskonferensen utryckte 08:s coach, Jonte Karlsson, sitt missnöje med med domarna – ”Det är olyckligt att den betalande publiken skall behöva vara med om en sådan här cirkus. Vi hade oerhörd tur idag”.
Även vår coach Anders hade synpunkter på de tre i grått, men både han och Jonas var överrens om att det inte var det som gjorde att vi förlorade idag.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att trots att vi förlorade så var detta ett fall framåt jämfört med tidigare hemmamatcher. Nästa gång vi spelar på hemmaplan kommer vi att vinna. Det säger vi ödmjukt till Sundsvall Dragons!
 
Borås Basket – 08 Stockholm 83-84 (23-22, 8-17, 21-20, 19-12, 12-13)
 
Poängplockare Borås:
Michael 23, Jonas 21, Dennis 16, Chris 11, Ryan 7, Veli 3, Slim 2.
 
Poängplockare 08 Stockholm:
Jerimiah Johnson 25, Jim Nyström 16, Mattias Göransson 14, Joakim Blom 8, Nashid Beard 7, Johan Westerlund 6, Tomas Öberg 6, Viktor Bengtsson 2.