Vi tämjde drakarna!

Detta var en match man vill komma ihåg. Den hade allt som åskådarna ville ha. Ryan öppnade matchen med att dunka i en snygg alley oup-passning från Dennis. De första minutrarna var fantastiska att se. Vi spelade helt respektlöst mot serieledarna och att vi förlorat de senaste matcherna var helt omöjligt att förstå. Då hände något som fick hela hallen att bli ljudlös. Man kunde riktigt ta på tystnaden. Vad hände då? Jo, Ryan trampade snett och låg på golvet och vred sig i smärtor. Skulle den viktige returkungen få se resten av matchen från bänken? Nej, efter ett par minuters omplåstring av Hasse så var Ryan tillbaka igen!

Nu visade Kingma och Chris att vi kan spela utan att Ryan är på planen. Under hans bortavaro ryckte vi till oss en 10 poängsledning som vi höll ända fram till halvlek. Dock hade drakarna hämtat in några poäng och vi hade en halvtidsledning med 6 poäng.
 
I halvtid hade Sundsvalls coach, Peter Ökvist, sagt några väl valda ord till sina spelare. Drakarna kom ut och sprutade eld och hämtade ikapp underläget och skapade sig en stabil 10 poängsledning. Detta mycket tack vare sina stora spelare – Joakim Kjellbom, Michael Palm och Pero Vasiljevic. Dessa tre hade en period då de fick fick för mycket utrymme nära korgen. Då tog Ryan, Kingma och Chris på sig aloe vera och gick rätt in i drakelden. Ryan blockade tre skott och Kingma samt Chris rev ner returer. Tillsammans med dessa tre så började Dennis visa sina trollkonster genom att sno bollar och snurra upp sundsvallsförsvararna i sina drives mot korgen.
 
I sista kvartens fjärde minut hade vi ätit upp underläget och vi hade momentum. Dennis, Chris och Jonas gör viktiga poäng och vi stoppar Sundsvall i försvar flera gånger. När det återstår två minuter har vi en fempoängsledning och många i publiken gnager på sina fingernaglar.
 
Sundsvall gör två poäng på straffkast och ledningen är nere i tre poäng. I anfall missar vi skottet men Henke, som gör en av sina bättre matcher, river ner en otroligt viktig offensiv retur och vi får ett nytt försök. Då tar Dennis fram sitt trollspö igen och drivar mot korgen och blir foulad. Dennis får skjuta två straffkast som han sätter och matchen slutar med en efterlängtad hemmaseger.
 
Borås – Sundsvall 75-70 (17-15, 18-14, 15-29, 25-12)
Poängplockare Borås:
Dennis 26(6 ass), Chris 12, Ryan 11(9 reb, 2 st, 3 bl), Jonas 10(3 ass), Henke 8, Michael 8(15 reb)
 
Poängplockare Sundsvall:
Srdan Subotic 19, Michael Palm 13, Joachim Kjellbom 13, Alexander Wesby 10, Pero Vasiljevic 8, Adam Alexander 5, Per Hultman-Boye 2