Norrköping vann på hemmaplan

Norrköpings delfiner simmade för fort för knallarna från Borås idag. Matchen slutade med seger för hemmalaget med 98-87 och det är tydligt att man gått tillbaka till sin anfallsbasket.

Tyvärr så ville inte bollen i denna kväll. Bollen hade helt enkelt inte avsikt att trilla ner i Norköpings korg utan valde i stället att ta sig igenom vår. Kort sagt så fungerade inte skyttet som man hade velat 44 % på 2:orna mot delfinernas hela 67,5 %.

Planens Gigant Ryan Mcdade!

Har aldrig skådat en bättre returtagare och kämpe än Ryan. Han var, trots sin stukade fot, planens gigant och tog inte 10 inte 20 utan hela 23 st returer. Att han därutöver gjorde 27 poäng gjorde ju inte saken sämre. Ryan tog 14 st offensiva returer om man jämför detta med att delfinerna tillsammans tog 5 st kanske man kommer i närheten av att förstå viken kämpe Ryan är.

 

Något som behöver nämnas är också att vi hade enormt stöd på läktaren genom Trum-Johan. Jag satt brevid en Norrköpingsupporter som frågade och jag citerar ”kommer han att hålla på sådär hela matchen”. Svaret på denna fråga blev ja, Johan visade verkligen delfinerna att ensam kanske inte är bäst, men kan vara nog så bra som många andra tillsammans. Starkt jobbat Johan!
 
 
Norrköping – Borås 98-87  (26-22, 24-20, 23-27, 25-18)
Poängplockare Borås:
Ryan 27, Chris 15, Michael 15, Henke 12, Dennis 10, Jonas 4, Andreas 2, Veli 2
 
Poängplockare Norrköping:
George Gervin 29, Ian Johnson 16, Stefan Grundberg 13, Joakim Åström 13, Andrew Pleik 12, David Bergström 11, Pawer Mroz 4
 
Läs mer på: