Vinst mot Gothia!

Efter tre jämna kvartar lyckades vi rycka till oss en stabil 14 poängsseger. Det var dock inte givet att segern skulle hamna i Borås. Gothia spelade smart och dubblade på Dennis redan på vår planhalva. Detta gjorde att Dennis fick passa upp bollen via bland annat Ryan och Michael. Följden av detta blev att vi tappade flera viktiga sekunder på 24-sekundersklockan och att vi inte hann spela igenom våra anfallssystem som vi brukar.

Gothia spelade utmärkt basket i drygt tre kvartar där man utnyttjade sin snabbhet nära korgen och snabba drives utifrån. Dock så lyckades vi hela tiden hålla emot samt hålla ledningen. Detta mycket tack vare Henke som gjorde sin bästa match på länge. Henke satte alla sina patenterade ”quickhooks” och gick hårt på korgen utan att tveka. Förutom att han spelade bra försvar så lyckades han spela sig till fem stycken assists. Dock var inte Henke ensam om att göra en bra match. Dennis plockade fullständigt bort Gothias Tim Smith som inte fick något utrymme alls.
 
Ryan och Michael tog 10 returer var och strax efter dom kom Chris med 8. Michael gjorde 22 poäng trots att han gjorde en halvdan insats – Det säger inte lite om hans potential.
 
När matchen var jämn i sista kvarten gick Jonas in och satte en viktig trepoängare som startade vårt ryck fram mot mållinjen. Det är lätt att se att rutin finns i hans bakficka.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att vi vinner kvällens match utan att göra en toppeninsats. Kanske var det dock Gothias fina första tre kvartar som gjorde att vi inte såg så snygga ut.
 
Borås – Gothia 86-72 (17-16, 20-20, 21-17, 28-19)
 
Poängplockare Borås:
Dennis 25, Michael 22, Jonas 14, Henrik 13, Ryan 10, Christopher 2.
Poängplockare Gothia:
Emil Salon 17, Daniel Dajic 13, Chris Sanders 13, Darnell Lazare 10, Tim Smith 9, Erik Vestin 6, Brandon Barton 2, Yannick Trott 2.