Dags att bryta Solnas segersvit

       
Kom och hjälp oss ta hem segern.
 
 
Gästande Solna tar med sig en fantastiskt fin svit på elva raka segrar till Boråshallen.
Detta är en svit som vi tänker bryta.

 

Matchdag:    Fredag 15/5
Matchstart:  19.04

Senast vikingarna fick känna på hur det är att förlora var den 18 december mot Sundsvall Dragons. Närmast kommer man från en stabil seger mot Uppsala med 86-74. Visserligen hade Uppsala en bräcklig fyrapoängsledning i halvtid men när den var uppäten och upplänningarnas landslagsstjärna Fredrik Jönzen dessutom lyckats skaffa sig själv en enkelbiljett ut ur hallen efter vissa meningsskiljaktigheter med domartrion var det inget snack om saken.

Med basketligamått mätt har Solna ett enormt talangfullt och kompetent lag, trots att detta egentligen ska vara en mer back-to-basics-betonad säsong för dem. Förra säsongens ”vi skjuter på allt som rör sig”-amerikaner Jerel Blassingame och Jerome Coleman är ersatta med mera nedtonade Brandon McKnight samt dunktävlingens vinnare Bilal Salaam. Det svenska materialet innehåller bland annat svensk baskets största framtidsman Rudy Mbemba (vi sjuhäringar håller väl visserligen Jonas Jerebko snäppet högre), atletiske Eos-produkten Martin Palmblad, allroundkämpen Lesli Myrthil och bulldozern Mohammed ”Mo” Neffatti.

Senast lagen möttes var det vi som avgick med segern. Vi vann med 91-81 och stor segerorganisatör var då Ryan McDade med 25 poäng och 17 returer. Mest anmärkningsvärt den gången var, förutom den starka insatsen från vår sida, att det satt NBA-scouter på Boråshallens pressläktare för att observera Rudy Mbemba. Rudy hade då inte en av sina bättre matcher och gav ett ganska blekt intryck, men på senare tid verkar han dock ha hittat storformen med ett snitt på 21,4 poäng under de senaste fem matcherna. Om detta sen är tillräckligt för att betvinga ett slutspelshungrigt Borås Basket kan ni själva bevittna i Sveriges bästa baskethall klockan 19.04 på fredag.

 
 
Coachcorner
Efter att ha förlorat både matchen mot Södertälje och Ryan i fredags kändes det tungt för alla i laget. När vi sedan fick åka tillbaks till Södertälje fyra dagar efter för att inleda den sista delen på grundsäsongen hade nog många räknat bort oss. Men vi vinner matchen och visar en otrolig vilja och mental tuffhet. Den mentala biten är väldigt viktig nu i slutet av säsongen och där kommer vi att vara starka!

I fredagens match ställs vi mot ligans klart formstarkaste lag. Solna har vunnit 11 matcher i rad och är i en mycket positiv trend. De har bra spelare på varje position och duktiga spelare på bänken. Rudy Mbemba och Brandon McKnight styr spelet, dunkkungen Bilal Salaam härjar under korgarna och lagkaptenen Lesli Myrthil bidrar med hjärta, erfarenhet och ledarskap.

Det står 1-1 i matcher mellan oss och Solna i år och vi kommer att göra allt för att vi ska få 2an!

Coach