Förlust i slutsekunderna i Helsingborg

Tyvärr orkade vi inte hålla stången mot Öresundskraft. Efter att ha haft ledningen i stort sett hela matchen orkade vi inte hela vägen. Med Herman Favors starka trepoängare i sista kvarten tog sig hemmalaget förbi oss i poängprotokollet och vann till slut med 75-71.

Ledningen blev en tung förlust i slutsekunderna.

Första perioden dominerade vi stort Dennis Springs och Kingma var båda fantastiska. Dennis styrde och ställde och satte ideligen upp Kingma inside som ensam mot Åkesson, Cerkunovas och Rönndahl vred och vände och till slut allt som oftast fick i bollen i korgen. Hotet inside medförde att det blev lite ytor för Dennis som kunde brilliera med sina snabba attacker mot korgen. Man försökte spela stort och sätta press på Kingma men han stod emot och vi kunde gå till vila med en ledning 15-23.

Andra perioden fortsatte som den första där vi styrde matchen. Öresundskraft spelade mycket på centern Tomas Cerkunovas som var effektiv och höll siffrorna nere. I slutet av perioden började Micheal bli trött  men han höll ihop laget till halvtidsvilan. Han låg då på 8 returer, 13 poäng medan Dennis stats var 7/10 2:or, 1/3 3:or, 3/3 straffar och 3 assists. 39-48 visade resultattavlan och allt tydde på en säker seger.

Men vi som såg premiärmatchen i Helsingborg minns att då var matchbilden snarlik. Vi dominerade första halvan av matchen men sedan satte Damon Jackson  igång med en laddad bössa med väl inställt sikte och avfyrade ett antal 3:or som vände den matchen. Damon var ju dock inte med denna match (lårskadad) och det var inte distansskyttet som tog in Öresundskraft i matchen igen utan försvarsspelet. Man började täppa till bakåt och tog allt fler returer. Man vinner returtagningen med 14-6 i tredje perioden och spelmässigt blev det utjämnat.

 
17 sekunder kvar!
Öresundskraft hade hämtat in en vår ledning och var två poäng före. Anders tog time-out och gav Dennis och grabbarna order om att sätta upp ett sista anfall.

Dennis höll i bollen, men blev bevakad av två hemmaspelare. Passningen nådde Chris (Christopher Anrin). Öppet läge och bara någon  sekund kvar, men tyvärr ville bollen inte i.

– Jag borde så klart ha satt den, suckar Anrin, som istället fick se Helsingborgslaget sätta två betydelselösa straffkast i momentet efter.

Ännu en gång var marginalerna inte på vår sida när det skulle avgöras och Öresundskraft säkrade en plats i slutspelet istället för oss.
Men Efter natt kommer dag.
Eftersom Norrköping vann i Uppsala blir det en avgörande match hemma på tisdag (oavsett hur det går i sundsvall på fre). Slår vi Norrköping är vi klara för slutspel. Förlorar vi så går dom till slutspel. En match som gäller allt och visst är det då sporten är som roligast.
 
Saken är i våra händer och det är en utmaning vi gärna tar oss an, så kom till Boråshallen på tisdag den 18 mars och se drabbningen mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins
 
 
Matchinfo
Öresundskraft – Borås Basket 75-71 (15-23, 24-25, 15-8, 21-15)
 
Poängplockare Borås:
Dennis 28, Michael 23, Henke 7, Simon 6, Jonas 6
 
Poängplockare Öresundskraft:
Herman Favors 22, Tomas Cerkunovas 15, Johan Åkesson 12, Jens Stålhanske 12, Anders Rönndahl 7, Richard Flink 4, Srdjan Vukovic´ 2
 
Referenser:  Henke Lindström (Helsingborg basket), Fredrik Nodin (Borås Tidning), Christopher Anrin  (Borås Basket) 

Länkar:

 

 
Skrivet av Johan Zandén