Dags för semifinaler

Idag startar semifinalerna och blickarna riktas mot Solnahallen där hemmalaget Solna Vikings tar emot Plannja. Andra semifinalserien mellan Sundsvall Dragons och Södertälje Kings drar igång fredag I Sundsvall.

Solna och Plannja är två lag som har en hel del gemensamt. Båda lagen har guards som är kreativa och som skapar lägen för sig själva och för sina lagkamrater. Inside har de varsin shotblocker. Bilal Salaam för Solna och John Rosendahl hos Plannja. Rutinerade forwards som sätter stora skott och som alltid bidrar med stort hjärta i Leslie Myrthil och Fred Drains. Solna går runt på fler spelare medan Plannja endast använder sig av två spelare från bänken, Jim Enbom och Albert Burditt. Mats Olsson får speltid då och då men inte tillräckligt för att räknas som en i rotationen. Två väldigt bra coachstaber ställs mot varandra. Pekka Salminen och Stefan Bergman mot Plannjas David Visscher och tidigare M7-coachen Pat Ryan. Kan mycket väl bli så att coachernas taktiska drag kan fälla avgörandet i denna serien.
 
Troliga matchups
Rudy Mbemba – Håkan Larsson
Brandon McKnight – Terry Williams
Martin Pahlmblad – Fred Drains
Leslie Myrthil – Dee Ayuba
Bilal Salaam – John Rosendahl
 
Bänk:
Hedström, Bogner, Beck, Neffati, Hermansson – Enbom, Burditt, Olsson, Ryan
 
 
I den andra semifinalen som går igång imorgon fredag ställs seriesegrarna Sundsvall Dragons mot Södertälje Kings. Här känns det som att Dragons är ganska klara favoriter. 3-0 i inbördes under grundserien och hemmaplansfördel talar för norrlännigarna. Södertälje har dock varit lite av ett slutspels-spöke för Dragons de senaste åren. Förlust i SM-finalen 2005 och så även i kvarten 2006. Två lag med breda trupper. Båda lagen skulle kunna göra två stabila staringfemmor av sina 10 första spelare. Södertälje spelar dock runt mer på sitt manskap. Detta för att kunna bibehålla sitt aggressiva försvars-spel matchen igenom. En avgörande faktor i serien kommer helt klart bli matchupen mellan Joakim Kjellbom och Jonathan Skjöldebrand. Två MVP-kandidater ställs mot varandra.  Huruvida försvars-demonen Thomas Massamba kan kontrollera Sundsvalls briljanta spelfördelare Srdan Subotic kommer också bli avgörande för seriens utgång. Precis som i förra serien ställs två oerhört duktiga coach-par mot varandra, Dragons Peter Oqvist – Pontus Frivold mot Kings Torbjörn Gehrke – JD Sanders.
 
Troliga matchups
Srdan Subotic – Thomas Massamba
Adam Alexander – Rickard Eriksson
Alex Wesby – Tom Lidèn
Joakim Kjellbom – Jonathan Skjöldbrand
Pero Vasiljevic – Greg Dilligard
 
Bänk:
Hultman-Boye, Guyton, Arnold, Palm, Baldwin – Degernäs, Pita, Dora, Jeansson, Wikner-Nordberg
 
 
/Henrik Carlsson