Dragons till final

Sundsvall Dragons blev som första lag klart för final efter tre raka segrar mot Södertälje. Solna har kommandot i den andra semifinalserien med en 2-1 ledning mot regerande mästarna Plannja.

Drakarna från Sundsvall vann match tre i serien ganska komfortabelt. Södertälje började annars matchen väldigt starkt och tog en snabb 14-4 ledning. Detta underläge hämtade dock Dragons ikapp snabbt och efter det var det hemmalaget som förde matchen fram till slutsignalen. Det var ingen direkt vacker basket som lagen bjöd på men det var mycket känslor inblandat precis som det ska vara i en slutspelsmatch. Alex Wesby och Pero Vasiljevic var två spelare som utmärkte sig för Sundsvall men i det stora hela var det en riktig lag-seger där alla spelare i förstafemman låg mellan 14 och 18 poäng. Wesbys statistik-rad var mäkta imponerande, 18 poäng 7 returer 3 assists 4 steals och 4 blocks. Snacka om allround. Nu kan Öqvists manskap redan börja slipa på detaljerna innan final-motståndarna blir klara.
 
Solna vann den viktiga tredje matchen hemma i Solnahallen i överlägsen stil. Slutsiffrorna skrevs till 88-69. Anmärkningsvärt var att Solnas normalt sett två bästa spelare Brandon McKnight och Rudy Mbemba inte rosade marknaden i denna match. Trots det blev det alltså en säker seger för Vikings anförda av Bilal Salaams 19 poäng och 12 returer och rookien Willy Beck som gjorde 14 poäng på endast 14 minuter. Solna kan nu säkra en final-plats genom att vinna match fyra uppe i Luleå. Räkna dock med ett taggat Plannja som vill tvinga fram en femte och avgörande match. Alla spelare i Luleås stolthet måste höja sig ett snäpp annars kommer den missade finalplatsen vara ett faktum och denna säsong ses som ett smärre fiasko i Plannjas ögon.
 
/Henrik Carlsson