Borås Basket – In the Zone

Vi har varit i Nässjö i helgen och spelat Högland Basket Cup. I dessa matcher passade vi på att träna på vårt zonspel med ett mycket lyckat resultat.

På lördagen spelade vi mot arrangörslaget – Nässjö – som har flera ansikten från Borås. Spelarna Christoffer Almstrand och Joachim Källman samt coach Henrik Svensson. Dessa tre samt övriga lagmedlemmar i Nässjö gjorde vad de kunde för att ge oss motstånd. Dock så tog vi oss genom den matchen relativt behagligt. Vi vann matchen med 21 poäng.
 
Nässjö – Borås Basket 58-79
 
Poängplockare Borås:
Jonas 14, Simon 14, Henke 14, Chris 12, Johan 11, Toni 8, Jocke 6.
 
Ligamotstånd
 
Idag, söndag, stod ligakollegan Norrköping Dolphins för motståndet. Norrköping hade med sig flera storvuxna spelare och det blev en inspirerande utmaning för våra, för dagen, största spelare – Chris och Simon. Det faktum att delfinerna var större än oss gjorde det mycket lägligt för oss att öva på vårt zonförsvar. Dessutom tyckte även Norrköpings coach Grant att även dom skulle testa på sitt zonspel.
 
Vi började matchen med en enorm poängkavalkad. Vi satte hela 8 trepoängare i första kvarten och gjorde 34 poäng totalt. Sedan spelade vi en jämn andra kvart – för att sedan totalt säcka ihop i tredje kvarten. Dock så visade vi stark moral genom att lyfta oss och vinna den sista.
 
”Jag är nöjd med att vårt zonspel fungerat bra i helgen. Det finns dock saker kvar att slipa på” säger Coach Anders Jonsson som också vill framhäva rookiesarna Johan och Jocke. ”Dessa två går från klarhet till klarhet och jag känner inte längre någon oro när jag sätter in dom på plan” fortsätter Coach Jonsson.
 
”Henke ser ut som Terminator! Det menar jag i en positiv bemärkelse. Har verkar aldrig bli trött!” enligt Jonsson.
 
I helgen hade vi med oss enbart sju spelare och alla har varit med och bidragit – både spelmässigt och poängmässigt.
 
”Nu känns det bra inför vårt avslutande läger i Lettland där vi äntligen kommer att träna med fullt lag. Dennis, Michael och Ryan möter upp och vi kommer att spela tre stycken matcher” säger Coach. Matcherna kommer att spelas mot Valmiera och ett annat lettiskt lag.
 
Vi ser med spänning fram emot seriepremiären mot Solna 3 oktober.
 
Norrköping Dolphins – Borås Basket 78-71 (22-34, 14-13, 27-8, 15-16)
 
Poängplockare Borås:
Jocke 13, Toni 12, Henke 11, Simon 11, Chris 9, Jonas 9, Johan 6