Lägesrapport från Lettland

 

Klockan igår morse gick bussen mot Skavsta flygplats. Efter den nervösa incheckningen (10kg handbagage, 15kg att checka in. Alla klarade det med nöd och näppe) var det så dags att flyga till årets träningsläger i Valmiera, Lettland. Vi hade ett mycket positiv läger där förra året, så valet att åka tillbaks kändes naturligt.

Väl framme på Rigas flygplats log Dennis Springs och halvsov. Han hade varit där i dryga timmen. Dennis resa hade gått bra och alla hans stora 4 väskor var med. Ryan McDade och Michael Kingma skulle komma in några timmar senare så vi alla förutom Chris som skulle hälsa på en kompis i Riga, gick till TGI Friday får en lång lunch för att sedan vänta in de två sista pusselbitarna.

Det var ett kärt återseende när alla var på plats, svårt att föreställa sig att det var 6 månader sedan vi sist sågs. Kingma kom med shorts och en väska!

Matchdags

 

Lettland spelade EM kval match mot Estland i Riga så vi passade på att bevittna detta derby. Lettland vann matchen i slutet. Matchen var ingen publikfriande tillställning men hos en coach som gillar försvar var detta ögongodis!

Bussen gick vidare till Valmiera som ligger dryga timmen utanför Riga. Lite kvällsmat och sedan dags krypa ner i sängen och ladda för en veckas träning och matcher.

 
 
 
Första träningen avklarad

 
 

Nu har vi avklarat första träningen som bestod av spelgenomgång, springa loss resan och känna på korgarna. Kingma ser ut som han verkligen har tränat, så alla där hemma kan känna sig lugna och några motståndare kanske lite oroliga! Ryan är ett monster och Dennis ett litet snabb monster! Har ätit en mycket god lunch och ligger nu på hotellrummet och förbereder kvällens träning och övriga aktiviteter. Imorgon spelar vi första matchen mot ett mycket starkt Valmiera.

 

Coach