Vinst i träningsmatch mot Gothia

Sista träningsmatchen mot Gothia slutade med seger efter det att Dennis satt två av tre straffkast efter slutsignalen gått. Detta för att han blev foulad i sista skottögonblicket vid ställningen 83 lika. Matchen var annars en trevlig och svängig match där båda lagen turades om att spela bra och ha ledningen.

Vi kom ut i matchens första kvart och var heltaggade. Det var roligt att se hur våra återvändare redan hittat tillbaka in i lagets spelsystem och tankesätt. Det verkade som om de aldrig varit borta! Vi byggde upp en ledning med tiotalet poäng och det kändes som om vi var en storlek större än Gothia. Men precis som vanligt så visar Gothia på stark moral och med hjälp av ett starkt outsideskytte så kom man ikapp och förbi. Första kvarten slutade 24-25.
 
Hela matchen präglades av lite för mycket turnovers – av båda lagen – och det märktes i andra kvarten. När nyhetens behag hade lagt sig och normalt matchtempo infann sig så märktes det att de båda västsvenska lagen har lite kvar att fila på.
 
I matchens näst sista kvart använde vi vårt lags styrka – lagspelet – och det märktes att Gothia saknar sin stora spelare Ian Johnson som kommer om några dagar. Gothia levde mycket på sitt skytte och när det inte fungerade så hade man inte så många äss kvar i rockärmen.
 
Slutet av matchen blev spännande när vi började få poängtorka och Gothia närmade sig. Vi hade blandat zon försvar med man-man försvar och nu fick vi lite bekymmer när även Gothia började variera sitt försvarsspel. Göteborgarnas Jonathan Moore och Emil Salon var viktiga kuggar i deras upphämtning.
 
Dock så slutade matchen med att Dennis fick avgöra på straffkastlinjen som nämndes tidigare.
 
Vi glädjs åt att Ryan och Dennis visar lysande spelglädje och engagemang. Henke och Toni var givmilda genom att, tillsammans, dela ut tretton assists.
 
Nitton stycken turnovers är dock aningens för mycket – men ännu har säsongen inte börjat.
 
Borås Basket – Gothia Basket 85-83 (24-25, 24-20, 22-17, 15-21)
 
Poängplockare Borås:
Ryan 22 (15 ret), Dennis 19, Michael 14, Henke 10 (6 ass), Chris 9, Toni 8 (7 ass), Jonas 3
 
Poängplockare Gothia:
Jonathan Moore 23, Benson Callier 13, Emil Salon 12, Kim Palmqvist 10, Marcus Lenngren 10, Michael Bree 10 (11 ass), Brandon Barton 4, Daniel Dajic 1