Premiär för säsongen 2008

Äntligen var det då dags för första uppkastet för säsongen! Vi ställdes inför en mycket tuff uppgift när vi skulle ta oss an förra årets SM-vinnare, Solna Vikings. Dessutom på bortaplan!

När de första minutrarnas spänning lagt sig så spelade vi ett stabilt och organiserat spel. Dock så visade Solna att det inte var en slump att dom van SM-Guld förra säsongen. Vikingarna sköt bollen bra och spelade ett försvar som vi hade svårt att penetrera. Överaskande var att Solna, främst genom J Taylor, tog fler returer än vad vi gjorde – det brukar ju vara vårt adelsmärke.
 
Solna ångade på och vi stressades till för många turnovers – samtidigt som vi hade svårt att få i bollen i korgen. Följaktligen så blev poängavståndet större och större, men vi visade att vår lagmoral är lika stark som förra året genom att inte vika ner oss utan vi kom tillbaka flera gånger. Dennis hade en het hand i slutet av tredje kvarten där han satte fyra trepoängare i rad och vi var bara tio poäng efter inför den avslutande kvarten.
 
Men idag var Solna för bra. Med ytterligare ett ryck i poängprotokollet av vikingarna så tvingades vi att ändra spelplan och spela med kortare och snabbare spelare för att försöka pressa till oss bollen. Det lyckades ganska bra men vi kom aldrig ikapp.
 
Nu väntar hemmapremiären på tisdag och då kommer det nya Plannja till Boråshallen!
 
Solna Vikings – Borås Basket 90-79
 
Poängplockare Borås:
Dennis 30, Chris 13, Henke 11, Ryan 8, Toni 7, Michael 5, Jonas 5
 
Poängplockare Solna:
J Flowers 27, Martin Pahlmblad 13, Peter Bogner 13, J Taylor 13, S Dumbliauskas 11, Leslie Myrthil 10, A Lindqvist 2, W Beck 1