Seger i hemmapremiären!

Det var många förväntansfulla besökare som kom till Boråshallen ikväll för att se oss möta svensk baskets mest dominanta lag – Plannja. Våra gäster hade dock ingen bra start på denna dagen. Deras flyg var försenat på grund av att flygplanet de skulle åka med hade fått en fågel i ena motorn. Detta till trots så var alla på plats i god tid innan uppkast.

Eftersom detta var första hemmamatchen för säsongen så var det lite av en reunion för alla spelare, arrangörer och partners. Det var mycket glada miner och positiva återseenden.
 
Matchen började i samma anda för båda lagen – det var två mycket skottvilliga lag som verkligen rivstartade matchen i högt anfallstempo. Efter Håkan Larssons första tvåpoängare höll sig Plannja strax framför oss i poängprotokollet och maskinen Plannja hade verkligen varvat upp. Plannja visade även upp att man tänker fokuser mer på försvarsspelet i år och man satte hård press på våra guards samtidigt som man försökte stänga dörren för våra stora spelare. Detta lyckades man ganska bra med hela första halvleken. Man blandade man man försvar med zonförsvar och det gjorde man bra. Tack vare mycket tålamod, bra beslut uppblandat med ett vackert lagspel så hittade vi vägar genom Plannjas försvar. En mycket viktig faktor i detta var vårt bländande outsideskytte – där Chris, Henke och flera andra hade ställt in siktet rätt.
 
I halvlek var matchen nästan helt jämn, men det var nu som vi verkligen hettade till! Vi lyckades stoppa några av Plannjas första anfall i början av tredje kvarten och vi började sakta, men säkert, bygga upp en liten ledning. Nu började vi dessutom hitta mer variation i vårt spel – vi utnyttjade vårt övertag inside där King och Ryan var oerhört starka och effektiva. Detta skapade – av naturliga skäl – svårigheter för Plannja att hitta lösningar.
 
I fjärde kvarten var ledningen uppe i som mest tolv poäng och Boråspubliken började tro på en seger. Men då visar Plannja att man aldrig lägger sig ner utan en tuff fight. Inom loppet av trettio sekunder hade man – genom två snabba trepoängare – minskat avståndet till endast sex poäng och det återstod cirka två minuter. Nu började även laget från norr spela press över hela planen och det stressade oss till några enkla turnovers. I detta kritiska läge steg dock Dennis och Chris fram och satte några matchavgörande poäng.
 
Att vi även i år lyckas vinna över Plannja i vårt första möte är inspirerande och nu ställer vi in siktet på Sundsvall som vi möter på bortaplan på fredag.
 
Borås Basket – Plannja Basket 96-88 (24-25, 21-22, 27-19, 24-22)
 
Poängplockare Borås:
Chris 26(7 3p), Ryan 17(18 ret), Henke 13, Michael 13, Toni 11, Dennis 11(11 ass), Simon 3, Jonas 2
 
Poängplockare Plannja:
Håkan Larsson 21(10 ass), John Rosendahl 17(14 ret), Jim Enbom 16, Antony Bethel 13, Mats Olsson 10, Erik Vestin 6, Christopher Ryan 5