Jämtland kom med kylan

Gästande Jämtland hade tagit med sig den stundande vintern ifrån Östersund när de kom till Boråshallen ikväll. Kylan gjorde oss stela och kalla. Vi var heta i inledningen, men efter ett tag gjorde sig minusgraderna påminda.

Michael Kingma var första kvartens dominant när ha låg bakom nästan alla poäng när vi ryckte till oss en 12-2 ledning. Men gästerna var kyliga och hittade tillbaka i matchen genom en hög press, mycket distansskytte och första kvarten slutade 19-18. Det var mycket hafsigt spel från båda lagen, men vi dominerade turnoverserna…
 
I andra kvarten hoppades vi att det skulle lossna och att vårt bättre lagspel skulle ge utdelning. Vi utnyttjade våra lagdelar bättre än Jämtland men varje gång vi lyckades få en liten ledning så hämtade gästerna ikapp den med ett par snabba poäng – oftast från trepoängslinjen. Dock så lyckades vi vinna även andra kvarten och vi gick till pausvilan med en tvåpoängsledning.
 
När matchen gick in i sin tredje och fjärde fas så började Jämtarna spela ett bättre zonförsvar och vi såg stelafrusna och långsamma ut. Hade vi fått på oss snömannens snöskor? Gästerna kämpade till sig ett riktigt bra slagläge i fjärde kvartens slutskede när man hade en fyrapoängsledning med bara halvminuten kvar. Då visade Dennis och Toni rutin och med mindre än sex sekunder kvar sätter Toni två straffkast och matchen är utjämnad. Jämtarnas Tyrone Levett missar trepoängsskottet i sista sekunden och matchen går till förlängning.
 
Nu är pulsen hög i Boråshallen och vi får en nytändning och går upp i en fempoängsledning i början av förlängningen. Men som så många gånger tidigare i matchen kommer gästerna ikapp och tillochmed förbi. Luften går ur oss och Jämtland sätter sina viktiga skott när vi har för mycket turnovers.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att detta var inte någon match som kommer att gå till historien som den mest välspelade och det känns som att – våra gäster får ursäkta – det var mest slumpen som avgjorde vilket lag som skulle vinna.
 
Nu glädjs vi åt att Michael verkar hittat sitt spel och att Jämtland fått vinna sin första match. Redan på tisdag får vi möjlighet till revansch när Uppsala kommer till Borås och då skall coach Anders äntligen få vinna mot sin moderklubb.
 
Borås Basket – Jämtland 88-93 (19-18, 19-17, 23-24, 20-22, 7-12)
 
Poängplockare Borås:
Michael 27, Dennis 19, Henke 12, Jonas 12, Toni 10, Ryan 8 
 
Poängplockare Jämtland:
Andrew Mitchell 28, Tyrone Levett 28, Egal Saleman 15 (5 3p), Tommy Jones 6, Stefan Hellgren 6, Joakim Eriksson 5, Anton Sävström 3, Francis Odada 2