Äntligen seger mot Uppsala!

Uppsala kom till Boråshallen med hela sitt väldiga lag och det såg nästan lite komiskt ut vid uppkast. Det kändes som det skulle bli Davids kamp mot Goliat och det blev det.

Detta var en mycket underhållande match och våra första poäng bekräftade verkligen det. Ryan dunkade i en alley oup-pass från Dennis och hela hallen gick i taket! Men om de poängen kändes enkla så var nog det de enda – för det spelades ett mycket tufft och bra försvar av båda lagen. Det var ingen som ville vika ner sig och det fightades enormt om varje lös boll och retur!
 
Även om vi hade den största ledningen i matchen – med elva poäng – så var det ingen i hallen som kände att det var avgjort. Uppsala och vi turades om att ha ledningen, inte mindre, än sexton gånger.
 
I sista kvarten hade Uppsala en marginell ledning, men då klev Chris – matchvinnaren – fram och satte en enormt viktig trepoängare och vi gick upp i en tvåpoängsledning med cirka minuten kvar. I efterföljande anfall lyckades vi tvinga Uppsala till en turnover och sedan göra ytterligare två poäng. Med ett fyrpoängsunderläge tvingades Uppsala till att försöka stoppa klockan genom att göra taktiska fouls, men då var Toni kylan personifierad genom att sätta de efterföljande straffkasten.
 
Trots att vi – för en gångs skull – var det kortare laget vann vi matchen om returerna och det var inte helt oväntat King och Ryan samt Chris som stod för den segern. King tog säsongsbästa 16 returer och Ryan 13 och Chris bidrog med 6.
 
Nu samlar vi krafter inför nästa match som är på söndag mot 08 Stockholm och sedan är nästa hemmamatch på tisdag mot Gothia.
 
Borås Basket – Uppsala 70-64 (22-21, 21-15, 12-15, 15-13)
 
Poängplockare Borås:
Ryan 18, Michael 15, Dennis 13, Toni 12, Chris 9, Jonas 3
 
Poängplockare Uppsala:
Thomas Jackson 20, Mindauga Budzinauskas 14, Giedrius Jankaukas 10, Jeff Horowitch 8, Danny Gathings 5, Jonathan Robinson 4, Marko Duric 2, Anton Gaddefors 1