08 Blev för svåra

Efter en lång bussfärd mot huvudstaden ställdes vi öga mot öga mot 08 Sthockholm. 08:orna hade förlorat sina två senaste matcher och var sugna på att revanchera sig.

Första kvarten började lysande för oss. Vi spelade stabilt och satte våra skott. Vår långa bussresa såg man inga spår av. När Dennis satte en trea i första kvartens sista sekund gick vi upp i en ledning med sexton poäng.
 
Hemmalagschoachen Jonte Karlsson sade då några väl valda ord till sina spelare – för dessa kom ut med en helt annan attityd i andra kvarten och gjorde den väldigt svår för oss. Det dröjde två och en halv minut in i kvarten innan vi gjorde våra första poäng. 08:orna satte press på alla spelare och vi började göra turnovers. I halvtid var det helt utjämnat 47-lika.
 
Härifrån var matchen helt jämn. Dock så hade hemmalaget ledningen mestadels – och varje gång vi kom nära så replikerade de direkt. Det kändes som om vi hela tiden låg under med tre till fyra poäng. I matchens slutskede så hade vi chansen att vinna – vi låg under med två poäng – och bollen svingades till en fri Michael Kingma utanför trepoängslinjen. Dock så missade – den annars så effektive Australiensaren – och hemmalaget lyckades ta returen.
 
När vi sedan nästan tar bollen så bedömer domaren att vi foular och 08:s Joakim Blom sätter ett av två straffkast. Med tre sekunder kvar så missar Dennis sitt skott och hemmalaget jublar eftersom dom brutit sin förlustsvit.
 
Nu behöver vi inte vänta så länge innan vi får chansen att vinna igen. Redan på tisdag kommer Gothia på besök och då blir det västsvenskt derby. Gothia vann sin första match för säsongen mot Jämtland senast så det kommer att bli en tuff utmaning.
 
08 Stockholm – Borås Basket 93-90 (47-47)
 
Poängplockare Borås:
Ryan 18, Dennis 16, Michael 14, Jonas 13, Henke 11, Chris 9, Toni 7, Simon 2.