Grattis Gothia!

Dagens derby blev en match där inte mycket gick vår väg. Gästerna från Göteborg spelade ett aggresivt försvar och vi blev lite tagna på sängen. Det var uppenbart att bortachoachen Jonas Fredriksson hade gjort sin hemläxa på ett utmärkt sätt.

Redan inför matchen avslöjade gästande coachen att man hade för avsikt att ta bort Dennis passningsalternativ och det lyckades man utmärkt med. Följden av denna taktik blev att vi inte kunde få fart på vårt lagspel och vi tvingades till individuella prestationer för att göra mål. Det lyckades vi inte helt med och vi hamnade i underläge med nio poäng i halvlek. Gothias utmärkta försvar tvingade även fram hela tretton turnovers i matchens två första perioder.
 
Efter halvtidsvilan kom vi ut med förnyade krafter och mycket tack vare vårt energiknippe Ryan McDade minskade vi underläget till endast fem poäng inför den avslutande kvarten. Men idag var Gothia för bra – varje gång vi närmade oss så hittade gästerna en öppning i vårt försvarsspel och började knyta ihop säcken. Framför allt var det Jonathan Moore som var het som en vedeldad bastu. Moore satte skott ifrån alla positioner på planen och när vi stoppade honom klev duktige Emil Salon fram och placerade bollen i korgen.
 
Sammanfattningsvis kan vi säga att Gothia tog en rättvis seger och att vi spred poänggörandet på för få spelare. Men nu lär vi oss att segrar smakar gott och att förluster inte gör det. Ryan summerade matchen utmärkt på presskonferensen när han säger ”Det är frustrerande när vi inte spelar på toppen av vår förmåga”.
 
Nu går ju solen upp imorgon ändå och vi ser fram emot nästa utmaning – Norrköping på bortaplan!
 
Borås Basket – Gothia Basket 75-85 (16-21, 16-20, 27-23, 16-21)
 
Poängplockare Borås:
Ryan 27(18 ret!), Dennis 18, Henke 11, Chris 8, Jonas 5, Michael 5, Simon 1
 
Poängplockare Gothia:
Jonathan Moore 21, Emil Salon 13, Michael Bree 12, Benson Callier 12, Ian Johnson 12, Mario Drazic 8, Markus Lenngren 4, Brandon Barton 3