Dolphins vinner hemma

Dagens bortamatch mot Norrköping Dolphins slutade med förlust trots stundtals bra spel. Vi imponerade i matchens första hälft med att spela riktigt bra försvarsspel.

I matchens två första kvartar hade vi ledningen och vi var bara strax efter inför den avslutande kvarten.
 
När hemmalaget lyckades få till sig en lite större ledning så bytte coach Anders taktik och vi började spela ett zonförsvar. Detta var lyckosamt och vi hämtade upp underläget – mycket beroende på att Chris och Jonas satte några låånga trepoängare. Det fick delfinerna att tappa rytmen. Men ju närmare matchslutet vi kom ju tuffare fick vi att göra poäng och det faktum att hemmalaget roterade runt på fler spelare gjorde att de hade mer krafter i slutet.
 
Delfinernas bredare bänk avgörande och det blev för svårt för Michael och Ryan att möta Norrköpings stora spelare. Genomgående var Dennis en poängmaskin och glädjespridare, men hemmalaget lyckades bra med att stoppa hans penetreringar och det störde hans spel.
 
Även om vi inte vinner denna matchen är det – ändå – roligt att se att vi verkligen kan stå upp och hota de tuffaste lagen i Ligan.
 
Norrköping Dolphins – Borås Basket 80-73
 
Poänplockare Borås:
Dennis 26, Ryan 13, Chris 9, Michael 9, Jonas 9, Toni 5, Henke 2.