Kungarna sköt hem segern!

Dagens batalj mellan Borås Basket och Södertälje Kings var en jämn tillställning trots att slutsiffrorna säger något annat.

Matchen började med ett intensivt försvarsspel där båda lagen tvingades till svåra avslut. Matchen i matchen mellan hemmaspelaren Dennis Springs och Södertäljes Thomas Massamba var det många på läktaren som såg fram emot. Här överraskade dock hemmacoachen Anders Jonsson med att starta Dennis på position två för att på det sättet låta Dennis spara på krafterna och samtidigt försöka sätta gästande coachen Torbjörn Gerke:s gameplan ur spel. Som pointguard i Borås startade istället Toni Caktas. Detta fungerade utmärkt i början av matchen – ända tills Toni fick två tidiga fouls och då gick hemmalaget tillbaka till ordinarie formationer.
Södertälje spelade som vanligt ett mycket aggresivt försvarsspel och straffade Borås för varje misstag med ett fastbreak. Dessutom visade gästerna upp ett mycket effektivt outsideskytte och sakta men säkert byggde man upp en komfortabel ledning som pendlade mellan åtta och sexton poäng. Men Borås vägrade att ge upp och när man satte upp ett zonförsvar så fick man stopp på Södertäljes kanonad. Zonförsvaret gav hemmalaget och de 665 åskådarna hopp och i halvleken var man endast i ett underläge med fem poäng.
 
Artilleri efter halvlek
 
Vad coach Torbjörn Gerke matade sina spelare med i halvlek undrar många – för efter pausvilan hade Södertälje verkligen ställt in siktet. Fyra trepoängare av Thomas Massamba och en av Alexander Wikner-Nordberg. Kungarna inledde andra halvlek med fem raka trepoängare och det kändes som om ridån skulle gå ner. Men när hemmalaget kände att man nått botten så var det enklare att ta fart uppåt. Med enormt engagemang och med en åsnas envishet klamrade man sig fast i matchen. Henrik Carlsson och Christopher Anrin började sätta skott utanför trepoängslinjen och vi kände att vi – slutligen – hade ett motvapen.
 
Med sex minuter kvar av fjärde kvarten var hemmalaget endast fem poäng efter och Boråshallens publik visade ljudligt sitt stöd. Detta till trots tvingade Södertälje Borås till enkla misstag och man sköt hemmabåten i sank. Slutet av matchen blev inte dramatiskt utan gästande laget kunde bevaka sin ledning och Borås försök till återhämtning var inte tillräckliga.
 
På den efterföljande presskonferensen var Coach Jonsson nedstämd och konstaterade att man spelar bättre på träning och de senaste förlusterna satt sig i huvudet på alla inblandade. Jonas säger samtidigt att laget är mycket bättre än det man presterar och nu blir den största utmaningen att få alla att förstå just det och han får tillochmed ödmjukt medhåll av Södertäljes Torbjörn Gerke.
 
Borås Basket – Södertälje Kings med 67-84 (10-18, 19-16, 22-25, 16-25)
Poängplockare Borås:
Dennis 15, Chris 12, Ryan 12 (17 ret), Michael 8, Henke 7, Jonas 7, Toni 4, Simon 2
 
Poängplockare Södertälje:
Thomas Massamba 23(7 ass), Rickard Eriksson 17, Johan Jeansson 12, Jarraun Burrows 11, Alexander Wikner-Nordberg 10, Ted Skuchas 6, Dino Pita 3, Adnan Chuck 2