Solna visade vart skåpet skulle stå

När Solna Vikings gästade oss ikväll så hade de bestämt sig för att inte hålla igen! Solnaiterna hade full fokus och spelade oerhört aggresivt och välvårdat. Trots att vi långa stunder kunde hålla jämna steg var det inte någon tvekan om vart segern skulle gå.

Inför matchen – på uppvärmningen – såg vi ett oerhört taggat Borås Basket! Alla visade att man ville få slut på kräftgången. Det smälldes i dunkar av bland annat Michael, Ryan, Simon och Chris. Jonas och Rasmus sköt trepoängare nästan från halvplan!
Denna positivitet och energi följde med i matchinledningen och vi kom till de avslut som coach Anders hade förutspått innan matchen. Tyvärr missade vi våra öppna lägen och Vikingarna straffade oss med att – inte missa… Redan i första perioden byggde gästerna upp en tiopoängslending och det kändes rättvist, men ändå inte omöjligt att hämta igen. Vi försökte arbeta oss in i matchen trots att alla (och då menar jag alla) slumpbollar hamnade i motståndarnas händer för enkla mål. I första halvleks mittersta minuter höll vi jämna steg, men vi var tvungna att jobba mycket hårdare för våra poäng och när vi inte lyckades resulterade det i att gästerna kunde rycka till sig dryga tjugo poäng i halvtidsvilan.
 
Vi blandade zon- med man-manförsvar och ändrade vårt anfallsspel på flera olika sätt – men Solna hittade hela tiden lösningar. Gästerna visade upp en enorm spelglädje och man offrade sig efter alla bollar och dräpte i dunkar på sina missade skott.

Ljuspunkter fanns!

 
När halva tredje perioden var spelad bytte Rasmus och Simon in och då satte dessa två fart på vårt spel och plötsligt började vi riva ner fler returer och vi passade bollen bättre inom laget! Simon kom in i ett stim där han gjorde hela elva poäng och tog flera returer på några få minuter. Rasmus hann med steals, assists och forserade fram fouls poäng och straffar! Enormt roligt var det också att se hur Adam Andersson – som flyttats upp från utvecklingslaget – tog för sig. Adam han med att få en assist samt värdefull erfarenhet i sitt korta byte. Johan Esbjörnsson fick även han tillfälle att visa upp sig och den chansen tog han vara på genom att, bland annat, plocka en charge.
 
Vi gratulerar Solna för en mycket väl genomförd match och vi tar med oss de positiva saker som – framför allt – de yngre spelarna gav oss.
 
Borås Basket – Solna Vikings 59-85 (13-21, 11-24, 15-20, 20-20)
 
Poängplockare Borås:
Dennis 20, Simon 13, Ryan 7, Michael 6, Jonas 5, Chris 5, Rasmus 3
 
Poängplockare Solna:
Lesli Myrthil 17, Jonte Flowers 15, Joseph Taylor 15, Martin Pahlmblad 14, Peter Bogner 11, Juha Sten 7, Saulius Dumbliauskas 4, Ramendra Haag 2