Två matcher till jullov

2008 har hittills varit riktigt uselt ifrån vår sida. Med bara fyra segrar på 15 omgångar så ligger vi under slutspelsstrecket. Nu är det dags att stänga 2008 med två segrar. Först mot 08 Stockholm och sedan borta mot Gothia!

Det positiva är att det är många poäng kvar att spela om och det är inte omöjligt långt till femteplatsen!

Just på denna femteplats så finner vi fredagens motståndare 08 Stockholm. 08 som i senaste omgången lyckades komma undan med en enpoängsseger mot Jämtalnd.

När vi mötte 08:orna borta så förlorade vi med tre poäng 93-90 och det var framförallt rookisarna i stockholmslaget som vi hade svårt att kontrollera.

I övrigt så har bortalaget ett namnkunnigt lag med landslagsveteranen Joakim Blom, prickskyttarna Yassin Merzoug och Johan Westerlund, amerikanerna Nashid Beard och 178 cm Jerel Blassingame som bara har gjort fyra matcher med laget men redan snittar nästan 17 poäng och över 6 assist.

Dessutom så skjuter laget väldigt bra och är det enda laget i ligan som skjuter över 40% ifrån trepoängslinjen.

Som ni förstår så är det ingen lätt match men Borås Basket är redo. Jonas Larsson och Christopher Anrin har kommit igång bakom linjen och på hemmaplan med publikens stöd så ska vi skicka hem Stockholmarna poänglösa.

 

Vi hörs på fredag kl. 19:04

 

Marcus Björkhede