Seger och två viktiga poäng

Borås Basket tog i dag två oerhört viktiga poäng i basketligan efter seger med 86–72 i streckmatch borta mot Helsingborg.  (www.bt.se)

 

Lyssna på intervju med Helsingborgs Johan Åkesson

 
Borås ledde mest hela tiden, men tappade rejält i tredje perioden, och hade ”bara” två poängs ledning, 52–50, inför de sista tio minuterna. Dock stod då Helsingborgs bäste poänggörare Alexander Tastisidis-Olsson (14 poäng) på fyra foul, och ganska snart i slutperioden ådrog han sig även sin femte foul.
Det blev tungt för hemmalaget som orkade stå emot. Borås gjorde snabbt ett nytt ryck och vann till slut klart. Christopher Anrin var glödhet och gjorde 25 poäng.
 
Borås första ryck kom i andra perioden, och gjorde att gästerna ledde halvvägs med 42–30.
 
– Helsingborg provade ett zonförsvar i andra perioden, som inte alls funkade, berättar BT:s utsände Magnus P-J Larsson.
 
Borås passade då på att sänka tre treor på kort tid, genom Christopher Anrin, Dennis Springs och Jonas Larsson. Även om hemmalaget ändra tillbaka till man-man i försvarsspelet gjorde Borås hela 17 raka poäng från 20–23 till 37–23.
 
Anmärkningsvärt i övrigt att Ryan McDade gjorde hela tio poäng och tog tre returer redan i första perioden. Han slutade på 18 poäng och makalösa 16 returer.
 
Matchen var viktig då Helsingborg låg närmast över slutspelsstrecket med 12 poäng inför, medan Borås låg närmast under med 10. Nu passerar Boråslaget på fördel i inbördes möte. Skåningarna vann i Borås med en poäng, vilket gör att det nu är 1–1 i matcher lagen emellan.
 
Inbördes möte räknas först om två lag hamnar på samma poäng är inbördes möte oerhört viktigt mot övriga lag i streckstriden. Sedan tidigare har Borås redan efter två av tre matcher vunnit inbördes möte med Sundsvall och förlorat mot Jämtland. 

Text skriven av Johan Rydén och hämtat ifrån
www.bt.se