Länghem i lördags och i dag match mot Kings

Foto: Karolina Peeker
 

Internmatcher, prisutdelning och uppvisningsmatch mot Länghems herrlag. Basketens dag i Länghem bjöd på mycket. (bt.se)


I lördags delades det ut priser och det spelades uppvisningsmatcher i Länghem (
läs mer här). I morgon (läs tisdag 20/1) åker vi till Södertälje för att möta Kings. 
 
Texten nedan är hämtad ifrån svenska basketligans hemsida, skrivet av Erik Lindell.
 
Seger imorgon – tisdag – mot Borås kommer med allra största sannolikhet innebära att slutspelsplatsen är ”säkrad” för Kings. Kings skulle nämligen få fem matcher tillgodo på de bakomvarande lagen, vilket det ska krävas mycket för att tappa. Matchen är således mycket viktig för Kings och Borås, som jagar slutspelsplats, är matchen av minst lika stor vikt.

Lagen har tidigare mötts en gång under säsongen. Då slutade det med seger för Kings på bortaplan med 84-67. Sedan dess har Borås satt in Lars Ekström (Finland) som ny headcoach. Om det blir någon ”Ekström-effekt” för Borås är för tidigt att säga, men seger senast mot Helsingborg på bortaplan kan kanske vara en signal om att Borås har börjat klättringen i tabellen. Det finns en hel del kvalitet i laget i spelfördelaren Dennis Springs, styrka och tyngd inside i form av Ryan McDade och Michalel Kingma. På bakplan finns också starka skyttar i bl.a. Henrik Carlsson och Christopher Anrin. Spelare som Kings måste stänga av för att stå som segrare i matchen.

För Kings del gäller också att komma över den tunga förlusten i fredags mot Jämtland. En match där Kings länge och väl såg ut att vinna men till sist förlorade efter två förlängningar. Laget skall vara skadefritt och vi kan se fram emot en förhoppningsvis både spännande och välspelad match i Täljehallen på tisdag.

Uppkast – som vanligt – kl. 19.04!