Viktig match i Fryshuset

08 Stockholm gästas i nästa omgång av knallarna från Borås i en match som är mycket viktig för bägge lagen inför stundande placeringar i ett eventuellt slutspel. För hemmalagets del handlar det om att vinna alla matcher mot de lag som ligger bakom i tabellen för att säkra en slutspelsplats. För bortalagets del handlar det om att vinna matcher för att överhuvudtaget ha chansen att få spela slutspel.

Borås är ett lag som ändrat lite karaktär i och med att laget fått en ny headcoach i finske Lars Ekström. Defensivt har de tagit steg mot ett mer aggressivt och försvarsinriktat spel samtidigt som laget även valt att spela med en lite mindre och kvickare laguppställning offensivt. Tandemparet McDade och Kingma har mer blivit mer åsidosatta till förmån för Christopher Anrin som fått en renässans med den nye coachen. Han sköt hela nio av tio trepoängare i lagets senaste match mot Solna där Borås förlorade med en ynka poäng.

08 Stockholm har inte spelat match sedan vinsten mot Helsingborg för nästan två veckor sedan. Det har gett tillfälle till att träna hårt och mycket och det skall bli spännande att se om lagets försvarsspel har lyckats bli bättre än tidigare, då det har varit målet med träningarna under det långa uppehållet.

– Det har känts märkligt att få träna så mycket och länge utan matcher säger Jonte Karlsson. Nästan som om det var försäsong igen och vi får se hur vi kommer att se ut inledningsvis i den här mycket viktiga matchen. Spelarna är i alla fall väldigt sugna på att få spela igen och det har märkts på träningarna. Så sura och gnälliga som de varit under de senaste dagarna när vi spelat på träningarna tar vi som ett kvitto på att de verkligen vill komma igång igen.

– Borås är ett bra basketlag som haft en säsong där de tappat lite i självförtroende vilket är naturligt då de förlorat mycket matcher och dessutom några som varit väldigt jämna. De har sett bättre och bättre ut för varje match den senaste tiden, framförallt försvarsmässigt, och vi vet hur viktig den här matchen är för dem så vi måste vara på tårna direkt i matchinledningen.

– De spelar också lite annorlunda än tidigare men de har fortfarande samma ingredienser i spelet. Deras trepoängskytte är fortfarande en dominant del av deras anfall, Dennis Springs är väldigt kvick i deras snabba uppspel och Mc Dade samt Kingma är stora duktiga centrar. Som vanligt är alltså våra motståndare större än oss själva och det blir återigen en utmaning att hitta lösningar på det problemet avslutar Jonte.

08 Stockholm har för dagen inga skador i truppen. Däremot har långtidsskadade Calle Lindquist tyvärr fått ett negativt besked gällande skadan i hans knä. Det kommer att ta ytterligare minst sex veckor av rehabilitering innan han kan börja sin comeback.