Jämtland vann i Boråshallen

Det blev en ny förlust i slutminuterna mot Jämtland. Efter att vi lett i stort sett hela matchen rasade spelet ihop igen i sista quartern.

Annars började Borås matchen bra. En stabil 15-poängsledning i andra quartern krympte förvisso till 48-36 i halvlek, men som det såg ut då fanns det inte på världskartan att Borås skulle förlora.

En bidragande faktor till att Jämtland inte fick spelet att fungera i första halvlek var att Tyrone Levett skadade ögat redan i matchinledningen. I hans frånvaro var det Andrew Mitchell som bar fram Jämtland och stod för 18 av Jämtlands 36 poäng i första halvlek.

När Levett väl kom tillbaka efter paus började Jämtland upphämtningen och när det var 6 minuter kvar av matchen var det lika, 69-69, för första gången sedan uppkast. Därifrån är det Mitchell, Levett och unge Francis Odada som bärgar hem matchen för Jämtland. Slutresultatet blir 80-86. Mitchell slutar på 31 poäng och Levett skrapar ihop 17 pinnar på 19 minuters spel.

I övrigt kan man å Borås vägnar ta fram klyschor som ”det gäller att vara på tårna hela matchen” eller ”bollen är rund och allting kan hända”, men det känns bara uttjatat vid det här laget. Man spelar riktigt bra i 25 minuter och sedan verkar inget i världen kunna göra att man kan knyta ihop säcken i andra halvlek. Spelet blir fruktansvärt statiskt och man gör oförklarliga misstag som blir förödande i slutändan.

Ryan ska ha en eloge för sitt kopiösa slit som vanligt. 25 poäng och 17 returer är riktigt bra siffror. Även Kingma förtjänar beröm för de 9 poäng och 12 returer han hann med på 19 minuter.

Nu är det bara att spela av säsongen. Slutspelschansen finns säkert kvar teoretiskt, men det bästa vore att försöka spela resten av säsongen helt utan krav på resultat och se om det kan vända trenden.
Markus Franzén