Sundsvall tog säker seger

Vi kommer till spel med nästan ingen chans till slutspel medan Sundsvall gör allt för att säkra en plats.

Vi ändrar lite på startfemman och in kommer Simon Andreasen istället för Dennis Springs, kul när unga spelare får chansen, och istället tar Henrik Carlsson över pointguardsysslan.

Sundsvall startar bäst med ett ganska högt tempo och lätta avslut med hög procent. Hela första perioden är försvarsspelet ganska dåligt och spelet böljar fram och tillbaks. Toni Cactas kommer in och är het och sänker 11 poäng. Men fler spelare är heta och när krutröken lagt sig efter första perioden så är ställningen 31-34.
 
Andra perioden är till en början precis som den första, spelet går fram och tillbaka och skotten sitter ofta för Drakarna men inte så ofta för Borås som försöker spela aggressivt försvar men lyckas inte helt. När de väl lyckas så blir de ofta avblåsta för konstiga fouls som bara domare ser. Henrik Carlsson får bland annat två snabba och får sätta sig på bänken med totalt tre.
 
Det är Sundsvall som lyckas bäst i run-and-gun-spelet och rycker åt sig en tiopoängsledning. Den ledningen håller sig perioden ut och utökas lite innan halvtidstutan ljuder, ställningen är 49-62.
 
 Borås inleder inte andra halvlek bra medan Sundsvall spelar som i första men i något lägre tempo än i första. När Borås tar timeout 4.35 in i perioden har Sundsvall gjort 14-2 och ledning är uppe i 24 poäng. 
 
Borås spel är totalt oinspirerat med vissa undantag, Ryan kämpar som vanligt samt Simon och Jocke. Perioden slutar 12-26 och det enda som ser sämre ut än Borås spel är domarnas ”tolkningar” av reglerna som stundtals skulle få folk från stora basketländer att häpna. Men det går inte skylla Borås underläge på domarna för Sundsvall är mycket hetare.
 
Med underläge 27 poäng inför sista perioden så blir det lätt att man bara spelar av matchen men Borås går i alla fall in och försöker vilket är bra. Mer inspirerat försvar och även bättre anfallsspel gör att ledning krymper lite. Matchen slutar 83-102 efter bland annat 21 poäng av både Alex Wesby och min personlige favorit Srdan Subotic. I Borås gör Springs och Caktas 19 poäng var.
 
 Det positiva men kan ta från matchen är trots allt att de unga fick chansen en del även om jag personligen tycker att det kunde vart ännu mer. Inget att säga om Sundsvalls seger, de var klart bättre och ser ut att ha hittat formen lagom till ett eventuellt slutspel. Och med tanke på förra veckans seger över Solna så kan de bli en obekväm överraskning för topplagen i jakten på SM-guld.
 
Andreas Högenberg