Bortamatch mot Kings ikväll

Idag åker vi till Södertälje och tar oss an Södertälje Kings.

Kings gick på en nit när man föll på bortaplan mot Gothia i förra veckan. Som tur var förlorade de bägge konkurrenterna om 4:e platsen (Plannja och 08 Stockholm) sina respektive matcher varför Kings tills vidare behåller 4:e platsen.

Men om Kings ska kunna behålla sina fina placering i tabellen har man förmodligen inte råd med så många förluster mot de lag som man har efter sig i tabellen. Matchen mot Borås är allt annat än en enkel match för Kings. Borås har ett starkt material som inte har haft flytet/självförtroendet på sin sida i år. Laget ligger på 10:e plats, mycket till följd av att Borås förlorat 8 matcher med mindre än 5 poäng varav hela 4 matcher med endast 1 poäng. Hade Borås vunnit flertalat av dessa jämna matcher hade laget varit på slutspelsmark.

För Kings gäller det att kontrollera bortalagets duktiga pointguard Dennis Springs samt de duktiga skyttarna Christopher Anrik, Henric Carlsson och Jonas Larsson. Det blir även en intressant match i matchen mellan lagens insidespelare: Dilligard/Burrows/Wikner vs. Kingma och McDade.

Lagen har tidigare mötts två gånger under säsongen och Kings har utgått med segern båda gångerna.

SBBK:s WEBB-TV finns nu en intervju med lagkapten Rickard Eriksson och Greg Dilligard inför matchen mot Borås.

 
Skivet av:
Erik Lindell
erik.lindell@sbbk.se