Förlust 98 – 86

Det bjöds både på en del läckerbitar i form av dunkar och blockar men också en hel del slarv när vi mötte Kings i Täljehallen.
 
 
Första perioden är jämn och i Kings är Thomas Massamba mycket framgångsrik offensivt. Massamba gör hela 11 av Kings totalt 21 poäng och nästan lika många som Borås totala 15 poäng. Ledningen för hemmalaget är alltså 21-15 inför den andra perioden som i mångt och mycket liknar den första perioden. Kings är ledning med 10 poäng som mest men ledningen krymper till 7 i halvtid (44-37).

Den andra halvleken domineras av två spelare. I Kings är det Rickard Eriksson och i Borås är det Ryan McDade. Spelarna gör hela 23 respektive 22 poäng i den andra halvleken! McDade tar Borås tillbaka in i matchen och halvvägs in i den tredje perioden är Kings ledning nere i en poäng. Borås lyckas dock aldrig ta över ledningen och en lite machavgörande sekvens var när Boråsspelaren Henrik Carlsson drog på sig sin fjärde foul och direkt efteråt fick en teknisk foul. Rickard Eriksson skjuter iskallt i alla fyra kast vilket ger Kings ett litet andrum. Inför den sista perioden är Kings i ledning med 73-67.

Borås är nära att få kontakt även i den fjärde perioden men Kings släpper aldrig på allvar greppet om segern. Till sist vinner hemmalaget med klara siffror, 98-86.

Segern var viktig för Kings i den fortsatta kampen om fjärdeplatsen i tabellen och extra viktig med tanke på att den främsta utmanaren Plannja även vann ikväll. Formstarka Sundsvall kan säkert också ge sig in i kampen om fjärde-femteplatsen. Två lag som Kings har att möta på bortaplan innan serien är färdigspelad. Men härnäst väntar Helsingborg på hemmaplan nästa tisdag

 
Skrivet av:
Erik Lindell
 
Läs mer på: