Äntligen seger!

Vi besegrade Plannja med 97-85. Ryan McDade gjorde en jätteinsats och tog otroliga 29 returer och satte 26 poäng, men hela laget  ska ha en eloge för en fin insats.

Matchen började i ett ganska lågt tempo och vi hade förtvivlat svårt att hitta korgen. Lyckligtvis var inte Plannja särskilt mycket vassare, men norrbottningarna hade ändå tagit ledningen med 13-21 efter första quartern. Till paus spelade vi dock upp sig något och jämnade till resultatet till 40-41. Noterbart var annars att matchen spelades inför celebert besök i form av Sveriges bästa basketspelare och förmodligen första NBA-proffs, Jonas Jerebko, som ju har spelat i båda av kvällens kamperande föreningar.

Ryan McDade med det stora fighterhjärtat var matchens gigant och tog helt otroliga 29 returer (nytt ligarekord?) och gjorde 26 poäng. Motsvarande spelare i Plannja var evigt unge Håkan Larsson som låg bakom det mesta i Plannjas spel och till och med noterades i blockkolumnen i statistiken.

Efter paus kom vi ut ur omklädningsrummet ännu mer laddade än innan och helt plötsligt fungerade allt, medan det mesta som noterades i protokollet för bortalaget var fouls på amerikanerna Gerald Riley och Mark McCarroll. Plannjacoachen Mattias Kenttä svarade med att byta ut i princip hela startfemman utom Håkan Larsson, men inte heller det gav något bättre resultat.

I början av fjärde quartern var sen Plannja tillbaka med sin ordinarie uppställning och ett zonförsvar som gjorde att vi blev lite stillastående. Många i publiken fick säkert otrevliga minnesbilder från alla gånger tidigare under säsongen som 10-poängsledningar tappats i slutquartern, men denna gång var det annorlunda. Med två minuter kvar hade vi fortfarande ledningen med 86-75 och Plannja försökte stoppa klockan med fouls samtidigt som man satte sina skott framåt. Den taktiken höll naturligtvis inte utan Henke Carlsson, Toni Caktas och Jonas Larsson satte sina efterföljande straffkast och vi höll ifrån till seger med 97-85.

källa: Robert Andersson

 
Läs mer på: